Antena Meniu Search
x

Un primar de sector a descoperit cum locurile de parcare sunt vândute la suprapreţ. A negociat direct cu vânzătorul

Halucinant: un bărbat care-şi vindea locul de parcare de la primărie pe bani grei a ajuns să negocieze la telefon chiar cu primarul.

Vezi și

Afacerile ilegale cu parcări au ajuns la un nivel halucinant: un bărbat care-şi vindea locul de la primărie pe bani grei a ajuns să negocieze la telefon chiar cu primarul! Edilul din Sectorul 6 al Capitalei l-a sunat după ce reporterii Observator i-au arătat zecile de anunţuri ilegale publicate pe internet. 

Pe internet, oferta e bogată. Zeci de locuri de parcare sunt scoase la vânzare. Vânzătorul ne cere 1200 de lei pe an, din start. De peste 20 de ori mai mult decât preţul oficial de la Primărie.  Aşa că reporterul Observator încearcă să negocieze.

- Îl ţineţi degeaba. Dumneavoastră acum nu faceţi bani cu el.

- Ştiţi unde să punctaţi. Acelaşi lucru vi-l spun şi eu. Mergeţi la ADP şi luaţi un loc de parcare. Să îmi spuneţi dacă găsiţi vreunul în Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Şi, din păcate, are dreptate. Să prinzi un loc de parcare de la primărie e o misiune aproape imposibilă. Statistica o spune: din 5 maşini înmatriculate în Bucureşti, pentru una singură există loc de parcare garantat din partea primăriei. Şi dacă vreun loc devine vacant, e ocupat aproape instant. Asta pentru că există o listă de aşteptare de cinci ani.

Cu negocierea filmată, reporterii Observator au cerut o reacţie de la primarul Sectorului 6. În primă fază, edilul nu a crezut că există acest fenomen al vânzătorilor de parcări şi a vrut să sune şi să negocieze chiar el. A obţinut un preţ mai bun decât noi.

Primarul este hotărât să trimită corpul de control al Primăriei Sectorului 6 să verifice toate contractele încheiate în acest an privind locurile de parcare.

În urmă cu o săptămână, reporterii Observator arătau şi cum se vând, la negru, locurile de parcare în Primăria Sectorului 1: cu 100 de euro, mită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Un primar de sector a descoperit cum locurile de parcare sunt vândute la suprapreţ. A negociat direct cu vânzătorul