Antena Meniu Search
x

O pacientă bolnavă de cancer a plătit consultaţii, operaţii şi tratamente la clinici private, a rămas fără bani, iar statul nu o bagă în seamă

S-a tratat pe banii ei, iar sistemul nostru de sănătate o pedepseşte. O pacientă bolnavă de cancer a plătit consultaţii, operaţii şi tratamente.

Vezi și

S-a tratat pe banii ei, iar sistemul nostru de sănătate o pedepseşte. O pacientă bolnavă de cancer a plătit consultaţii, operaţii şi tratamente la clinicile private. Dar a ajuns la fundul sacului şi, pentru că a plătit şi asigurarea de sănătate la stat, a cerut ajutorul pentru un tratament în străinătate. Mai are doar câteva zile în care îşi poate prelungi viaţa. Dar sistemul o trimite cu un teanc de hârtii de la o instituţie la alta. Ba la Casa de Asigurări de Sănătate, ba la Direcţia de Sănătate Publică. Acolo, funcţionarii ridică din umeri. Legea nu le permite să o ajute. 

Miriam Soare şi-a pierdut ambii sâni şi a fost diagnosticată şi cu virus hepatic C, pe care l-ar fi luat dintr-un spital de stat. Aşa că a ales că se trateze la privat. Pentru că nu avea ultimul grad de fibroză, nu a primit tratamentul gratuit. La un control din 2016, i-au mai fost descoperiţi şi doi noduli pe un plămân. 

Apoi a urmat o luptă surdă cu sistemul medical din ţară. Şi cel privat, şi cel de stat. O operaţie, analize şi o chimioterapie greşită, care i-au epuizat organismul. Astfel, singura şansă de tratament a rămas o radioterapie specială. O clinică din Hamburg a acceptat să facă intervenţia. Pentru 9000 de euro. 

Pentru că medicul ei lucra doar în sistemul privat, Miriam a căutat alţi doctori din spitalele de stat, care s-o ajute. 

Nici o instituţie nu a avut o reacţie oficială până acum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » O pacientă bolnavă de cancer a plătit consultaţii, operaţii şi tratamente la clinici private, a rămas fără bani, iar statul nu o bagă în seamă