Antena Meniu Search
x

Mai mulți jandarmi din Bistrița s-au mobilizat şi au mers să doneze sânge

România are nevoie de sânge, este o realitate şi strigătul de ajutor al medicilor. În ţară sunt puţini cei care răspund prezent atunci când vine vorba de donat lichidul vieţii.

de Mihai Leder

la 16.07.2020, 11:21

Vezi și
  • Jandarmii au primit bonuri valorice pe care au ales să le doneze familiilor din Rodna.
  • Şi la Braşov jandarmii s-au mobilizat şi ne încurajează să donăm.

La Bistriţa jandarmii au fost primi care au răspuns chemării medicilor. Primul la coadă a fost chiar un jandarm care a reuşit să învingă coronavirusul. Şi la Braşov angajaţii ministerului de interne au aşteptat cuminţi la coadă să doneze sânge.

Având în vedere lipsa de sânge care se resimte tot mai acut în această perioadă, jandarmii bistrițeni au ales să salveze vieți prin organizarea unei campanii de donare.

Col. Florin Furnea-comandant Jandarmeria BN: La nivel naţional se desfăşoară o campanie de donare de sânge: Jandarmeria Română împreună cu Patriarhia Românătaie. Cred că este un gest extrem de frumos făcut de colegii mei pentru a salva o viaţă şi pentru a veni în sprijinul celor care au probleme foarte grave de sănătate. 

Primul la centrul de transfuzii a fost un jandarm care răspunde prezent ori de cate ori este solicitat, acesta având o grupă de sânge foarte rară, AB IV negativ.

Cosmina Sigmirean, asistentă laborator: Pentru noi, această donare în care s-au implicat jandarmii contează foarte mult, pentru că lipsa de sânge este în continuare destul de mare. La o singură donare de sânge se pot salva până la 3 vieţi.

Pentru gestul lor jandarmii au primit bonuri valorice pe care au ales să le doneze familiilor din Rodna, afectate de inundaţiile de luna trecută.

Georgeta Casvan-purtator de cuvant: Să ajutăm măcar cu ce putem, şi prin salvarea de vieţi, dar şi prin ajutarea, măcar aşa puţin, material, cu ce putem noi şi pe cei care au suferit.

Şi la Braşov jandarmii s-au mobilizat şi ne încurajează, prin propriul exemplu, să contribzuim la binele societăţii.

Campania de donare de sânge a fost iniţiată de Patriarhia Română în colaborare cu centrele de tranfuzii din toată ţara.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mai mulți jandarmi din Bistrița s-au mobilizat şi au mers să doneze sânge