Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele
Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în casă, uneori fără o parte din familie, suntem tentaţi să renunţăm la această delicatesă.
Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în casă, uneori fără o parte din familie, suntem tentaţi să renunţăm la această delicatesă.
Restaurantele vin însă cu o propunere pentru cei care nu vor să-şi pună pofta în cui, dar nici nu vor să alerge la cumpărături. Friptura gata pregătită pe care trebuie doar să o puneţi la cuptor.
Pentru o friptură aromată, usturoiul este esenţial. Iar peste el se adauga rozmarin.
Condimente o să punem piper negru boabe întregi , 4-5 foi de dafin, un băţ de scorţişoară, nucşoară, o linguriță de curcuma și un mix de condimente din Siria care are coji de lămâi, cardamom întreg, scorţişoară, foi de dafin, coriandru și un alt mix de 7 piperuri. Puțin boia afumat, sare, puțin oțet , ulei de măsline.
Iar reţeta mai spune să adăugăm puţină zeama de lămâie pentru frăgezime și pasta de tomate, pentru culoare. Condimentele se amestecă foarte bine, apoi compoziţia se toarnă peste carnea de miel.
Carnea trebuie să stea la marinat cel puțin o noapte. Înainte să intre la cuptor, alături de ea se pun legume din belşug.
Pentru cei care nu au timp să prepare totul sau nu pot să iasă din casă de nenumărate ori pentru toate ingredientele, bucătarii pregătesc reţetele în restaurantele lor.
Preparatul negătit vine la noi acasă cu ajutorul unui curier şi nu ne rămâne decât să introducem tava în cuptor. Primim de la chefi şi instrucţiunile de gătire, aşa că nu prea avem cum să dăm greş.
Evident, rezultatul nu poate fi decât unul.apetisant. Şi în acest fel, masa de acasă se transformă uşor într-o "ieşire" la restaurant.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰