Antena Meniu Search
x

Mesajul lui Tudorel Toader pentru familia lui Ionuț Gologan: ”Trebuie să aibă speranță!”

Ministrul Justiției s-a arătat încrezător că, în urma vizitei pe care a făcut-o în Malaezia, există șanse ca soarta lui Ionuț Gologan să se schimbe.

Ministrul Justiției s-a arătat încrezător că, în urma vizitei pe care a făcut-o în Malaezia, există șanse ca soarta lui Ionuț Gologan să se schimbe.

Tudorel Toader a transmis familiei lui Ionuț Gologan că trebuie să dea dovadă de un optimism moderat, după ce, în urma vizitei sale în Malaezia, s-a reușit stabilirea unei relații juridice care ar putea conduce la semnarea unor tratate de colaborare între cele două țări.

”Dacă ar fi dorința mea, alta ar fi situația. Le transmit să aibă o speranță, un optimist moderat. Am reușit să stabilim relații de cooperare juridică între România și Malaezia, care până joi nu au existat. Am discutat cu procurorul general și ministrul de Justiție pentru încheierea unor tratate. Vor veni niște experți de acolo în România și vom negocia trei tratate, un tratat privind cooperarea juridică, unul referitor la extrădare și unul referitor la transferul persoanelor condamnate. Procurorul general al Malaeziei va veni în mai, anul viitor, în România și și-a exprimat speranța ca tratatele să fie negociate.

Dacă vom avea tratatele, iar cei doi vor primi pedeapsa, dar să nu fie capitală, vor putea fi aduși în țară să execute pedeapsa pe viață, dar scapă de temerea execuției capitale.

În privința lui Gologan, lucrurile sunt mai avansate, dar nu înseamnă că nu sunt soluții. El e condamnat, a făcut cerere de grațiere, resepctiv de comutare pentru detenție pe viață, și i-a fost respinsă. Asta nu înseamnă că nu poate reveni la o nouă solicitare. Am vorbit și cu avocatul celor trei români. Se va formula o nouă cerere pentru comutare în detenție pe viață, depinde de autorități care vor putea să accepte”, a explicat Toader.

Pe 26 iunie 2012, Ionuţ Gologan a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, având asupra lui 1.494 de grame de metamfetamină. Ionuț Gologan a fost condamnat la moarte pentru fapta sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Mesajul lui Tudorel Toader pentru familia lui Ionuț Gologan: ”Trebuie să aibă speranță!”