Antena Meniu Search
x

Tudorel Toader, despre întâlnirea cu Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia: "A fost emoționant"

Ministrul Tudorel Toader a vorbit, miercuri, la Sinteza Zilei, despre întâlnirea pe care a avut-o cu Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia.

Ionuț Gologan

Ministrul Tudorel Toader a vorbit, miercuri, la Sinteza Zilei, despre întâlnirea pe care a avut-o cu Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia.

"Ministerul de Externe din România mi-a propus să fac o vizită în Malaezia, unde m-am întâlnit cu cu procurorul general, cu care am semnat un memorandum de înțelegere, dar și cu președintele Curții Supreme, și mulți alți oficiali. Între România și Malaezia există multe forme de cooperare, dar niciuna în domeniul juridic și știm cu toții că orice activitate trebuie să aibă și suport juridic", a declarat ministrul Justiției.

Referitor la întâlnirea pe care a avut cu Ionuț Gologan, dar și cu ceilalți doi români condamnați la moarte în Malaezia, Tudorel Toader a precizat că au fost momente emoționante.

"A fost o întâlnire emoționantă. Să ne amintim că Gologan nu avea împliniți 20 de ani când a fost prins și se află în penitenciar de 5 ani. Cinci ani de speranță, de temeri, de nesiguranța dacă va mai prinde ziua de mâine sau poimâine. Este un context extraordinar, în care o simplă strângere de mână poate fi mai semnificativă decât cuvintele exprimate", a precizat Toader.

Ministrul Justiției susține că întâlnirea cu cei trei a durat aproximativ o oră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Tudorel Toader, despre întâlnirea cu Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia: "A fost emoționant"