Antena Meniu Search
x

Parlamentarii vor să introducă miere gratuit în şcoli, pentru elevi

Copiii preşcolari şi cei din învăţământul primar ar putea primi miere gratuit la şcoală. Un proiect de lege trimis deja în Parlament.

Vezi și

Copiii preşcolari şi cei din învăţământul primar ar putea primi miere gratuit la şcoală. Un proiect de lege trimis deja în Parlament ar putea intra în vigoare chiar din toamna acestui an. Părinţii şi producătorii au primit cu bucurie vestea, însă medicii avertizează că alimentul poate fi şi periculos. 10% dintre copii sunt alergici la miere.

"Dacă o întoarcem aşa, uitaţi-vă că face o bulă! Asta ce înseamnă?! Că mierea este foarte bună, n-are zahăr sau lichide în ea." Parlamentarii vor să pună mierea şi pe masa preşcolarilor şi elevilor din clasele primare. Ar urma să fie cumpărată doar de la producători autorizaţi şi va fi distribuită în borcane de 250 de mililitri.

Pentru ultimele luni ale acestui an, parlamentarii au estimat un buget de aproape 17 milioane de lei pentru mierea copiilor.

În Harghita există deja o asociaţie de apicultori care a reuşit să introducă mierea în alimentaţia elevilor din judeţ. Aceştia pot schimba cuponul primit la şcoală pe mierea producătorilor autohtoni. Părinţii susţin şi ei proiectul.

Numai că statisticiile arată că 12% dintre români suferă de o formă de alergie. Printre care şi la polen. Iar părinţii trebuie să afle dacă au copii alergici, pentru a nu-i expune la pericol. 

Recent, Guvernul a transformat şi  programul "cornul şi laptele" din şcoli. Preşcolarii, elevii din clasele primare şi de gimnaziu vor primi din acest an şcolar fructe si legume proaspete, produse lactate şi de panificaţie. Adică alimente în jur de doi lei pe zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Parlamentarii vor să introducă miere gratuit în şcoli, pentru elevi