Antena Meniu Search
x

Sunt mii de locuri de muncă disponibile în România, atât pentru specialişti, cât şi pentru muncitorii necalificaţi

Ţară, ţară, căutăm angajaţi! Începutul de an a venit cu mii de oferte de muncă, atât pentru profesionişti, cât şi pentru muncitorii necalificaţi.

Vezi și

Ţară, ţară, căutăm angajaţi! Începutul de an a venit cu mii de oferte de muncă, atât pentru profesionişti, cât şi pentru muncitorii necalificaţi. Se caută programatori, constructori, dar şi contabili sau bucătari.

Chef Stephane Mora îi învaţă pe cursanţii unei şcoli de bucătari cum să pregătească un muşchi de vită după o reţetă franţuzească. Beatrice ascultă cu atenţie. Acum este ucenic, dar vrea să devină bucătar-şef. Este mare nevoie de ea, dar şi de alte mii de persoane care să acopere deficitul de angajaţi cu care se confruntă patronii restaurantelor de la noi. 

Aici, un curs de bucătar costă aproape cinci mii de lei. Cei care vor să devină cofetari plătesc mai puţin, dar şi perioada de training este mai mică. Patronii îi recrutează direct de pe băncile şcolii. 

Nu doar în industria ospitalităţii este nevoie de personal. Se caută angajaţi mai ales în IT şi construcţii. Sunt peste 21 de mii locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe sunt în Bucureşti, Sibiu, Timiş, Arad. Aceste zone înregistrând peste 1.000 de locuri de muncă vacante. 

La polul opus, judeţele Buzău, Covasna şi Gorj au cea mai săracă ofertă. 

Cine nu are bani pentru un curs de formare profesională la o şcoală privată, poate urma unul gratuit, la stat. Statul alocă şi o primă de relocare în limita sumei de 900 de lei lunar, pentru cei dispuşi să muncească la o distanţă de cel puţin 50 de kilometri de casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Sunt mii de locuri de muncă disponibile în România, atât pentru specialişti, cât şi pentru muncitorii necalificaţi