Antena Meniu Search
x

Nu lipsesc doar donatorii de sânge, ci şi reactivii, astfel cp dozele recoltate se aruncă

Nu e suficient că lipsesc donatorii de sânge, acum lipsesc şi reactivii, materialele cu care este prelucrată substanţa salvatoare de vieţi.

Vezi și

Nu e suficient că lipsesc donatorii de sânge, acum lipsesc şi reactivii, materialele cu care este prelucrată substanţa salvatoare de vieţi. Directorii centrelor de transfuzii din Bucureşti şi din ţară reclamă sincopele dese de aprovizionare, dar şi lipsa acută de personal. Ministerul Sănătăţii le-a transmis că a încercat, dar n-a reuşit să rezolve problemele. 

Criză de sânge, criză de reactivi şi criză de angajaţi. Centrele de Transfuzii din ţară funcţionează la limita subzistenţei, iar problemele lor nu sunt băgat în seamă de autorităţi.

În plus, sunt zile în care reactivii pur şi simplu lipsesc, iar centrele sunt nevoite să se descurce. Un angajat face mărturisiri sub protecţia anonimatului.

Dacă nu găsesc o soluţie, sângele este aruncat. Licitaţia de reactivi este organizată de Institutul de Hematologie Transfuzională. Conducerea instituţiei nu recunoaşte problema. Ministerul condus de Florian Bodog a transmis că problema nu poate fi rezolvată. 

Memoriul a fost semnat de majoritatea directorilor centrelor de transfuzii din ţară. Dacă nu vor fi rezoltate problemele, medicii nu exclud demisia în masă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Nu lipsesc doar donatorii de sânge, ci şi reactivii, astfel cp dozele recoltate se aruncă