Antena Meniu Search
x

Peste 200.000 de pelerini sunt aşteptaţi la Iaşi, la moaştele Sfântei Parascheva

Cel mai mare pelerinaj din România a început mai deveme anul acesta. Toate drumurile credincioşilor ortodocşi duc la Iaşi.

Vezi și

Cel mai mare pelerinaj din România a început mai deveme anul acesta. Toate drumurile credincioşilor ortodocşi duc la Iaşi. 200 de mii de oameni sunt aşteptaţi să ajungă în faţa Catedralei Mitropolitane, unde a fost scoasă racla cu moaştele Sfintei Parascheva. Cu greu, jandarmii reuşesc să ţină mulţimea la distanţă.

Înainte de răsărit, preoţii au purtat pe umeri racla cu moaştele Sfintei Parascheva. În faţa Catedralei, peste 6.000 de oameni aşteptau deja să se închine. Unii cu răbdare, alţii încercând să treacă de jandarmi ca să atingă racla. Cu telefoanele ridicate deasupra mulţimii, unii au filmat şi au transmis momentul în direct pe reţelele de socializare. 

150 de autocare au venit doar din Voluntari, Ilfov. Cel mai mare pelerinaj religios va aduna la Iaşi peste 200 de mii de oameni. Încă de astăzi, în faţa Catedralei Mitropolitane, s-au format cozi. 

Daniel are 12 ani şi a venit pentru prima dată la moaştele Sfintei despre care a auzit că este ocrotitoarea Moldovei. 

Pe acelaşi subiect

Două ore a aşteptat să ajungă la raclă. Sub hainele groase, credincioşii au adus de acasă obiecte personale şi fotografii. 

De 14 ani, o familie din Bucureşti împodobeşte cu flori baldachinul din faţa Catedralei. Cel mai tânăr membru al familiiei este. Parascheva. O fetiţă de câteva luni. 

Cei mai mulţi credincioşi sunt aşteptaţi să sosească, sâmbătă, în ziua praznicului. Vremea frumoasă ar putea aduna la Iaşi mai mulţi pelerini decât în anii trecuţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri sociale » Peste 200.000 de pelerini sunt aşteptaţi la Iaşi, la moaştele Sfântei Parascheva