Antena Meniu Search
x

Ministrul Transporturilor a răspuns în bataie de joc întrebărilor jurnaliştilor pe care i-a chemat la o conferinţă de presă

Avem infrastructură mai proastă ca în multe ţări din lumea a treia şi un ministru al Transporturilor care nu reuşeşte să se afirme decât cu ironii.

Vezi și

Avem infrastructură mai proastă ca în multe ţări din lumea a treia şi un ministru al Transporturilor care nu reuşeşte să se afirme decât cu ironii. Desigur, deloc inspirate. Lucian Şova a încercat să ţină o conferinţă de presă, dar a răspuns în bătaie de joc jurnaliştilor care îi cereau soluţii. Şova susţine că i-ar plăcea să dea răspunsurile, doar că se simte înhibat de camerele de filmat.

Sunt imagini deplorabile filmate pe cel mai mare aeroport din ţară. Este una dintre căile de rulare de pe Otopeni. Arată ca după război. Întrebat dacă ştie despre această situaţie, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, i-a ironizat pe jurnalişti: "Mă întrebaţi dacă am fost pe piste. Cred că le este interzis pietonilor să meargă pe piste. Presupun că există unele disfuncţionalităţi, ştim din cultura publică că ar trebui şi urmează a fi reabilitate. Întâi una, apoi cealaltă."

Tot din cultura publică, ministrul a auzit şi despre situaţia de la Vama Giurgiu, o porţiune de drum european care ne face de râs în faţa străinilor. O recunoaşte chiar el: "Vom face efoturi să preluăm acel sector de drum prin HG din administrarea muncipalităţii, la ministerul Transporturilor, pentru ca CNAIR să-l repare. Este o emblemă foarte proastă. În măsura în care aş fi fost ministru al Transporturilor din Giurgiu m-aş fi mutat la Bacău."

Vizibil epuizat de întrebările jurnaliştilor, ministrul Şova evită să răspundă şi ce se va întâmpla cu pasajul de la Domneşti, din Ilfov, acolo unde lucrările de construcţie au fost, din nou, amânate: "Mi-ar plăcea să vă pot răspunde, dar mă înhibă camerele de filmat."

Nici când era departe de camere nu părea prea preocupat de problemele de infrastructură. Minutul unui ministru este prea scump ca să piardă timpul pe şantiere. Asta spunea ministrul transporturilor în urmă cu doar câteva luni. La nici opt kilometri distanţă se află şantierul autostrăzii Bucureşti-Ploieşti pe care ministrul ar putea să-l viziteze fără prea mult efort ca să afle că nici măcar pregătirea şantierului nu a început.

Sunt toate şansele ca, şi aici, lucrările să nu fie gata nici în 2018, pentru că unul dintre constructori a intrat de curând în insolvenţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Transporturilor a răspuns în bataie de joc întrebărilor jurnaliştilor pe care i-a chemat la o conferinţă de presă