Antena Meniu Search
x
LIVE

Mitropolia Moldovei se delimitează de manifestarea de la Iași. „Înțelegem durerea, le cerem oamenilor să fie pașnici”

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei au anunțat că nu au nicio legătură cu manifestarea de la Iași în cadrul căreia credincioșii le-au cerut autorităților să renunțe la restricțiile de Sfânta Parascheva.

De Ana Maria Ghiarasim la 10.10.2020, 18:29
Mesaj imprimat pe o foaie A4 de către un protestatar
Mesaj imprimat pe o foaie A4 de către un protestatar
  • Reprezentanții Mitropoliei le-au cerut oamenilor să fie pașnici și să nu se certe cu forțele de ordine.
  • Conducerea Bisericii consideră că impunerea unor restricții la sărbătoarea Sf.Parascheva reprezintă o măsură discriminatorie, care încalcă numeroase prevederi legale

Într-un mesaj transmis credincioșilor, reprezentanții Mitropoliei le-au cerut oamenilor să fie pașnici și să nu se certe cu forțele de ordine.

„Mitropolia nu are nici o legătură cu acea manifestare spontană care a avut loc și care înțeleg că s-ar putea prelungi, însă înțelegem durerea lor. Este clar că oamenii sunt foarte supărați pentru că statul le restricționează accesul. Îi îndemnăm să se roage, să fie pașnici, să respecte regulile, să poarte masca, să dovedescă că sunt credincioși ascultători. Împărtășim durerea lor... îi rog pe pelerini să nu admonesteze forțele de ordine, nu are nicio vină un jandarm sau un polițist că își face datoria, printre ei sunt oameni credincioși care ei înșiși suferă pentru că se întâmplă chestiile astea”, a declarat reprezentatul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, preotul Constantin Sturzu, potrivit Mediafax.

Citește și:

Reprezentantul Mitropoliei i-a avertizat pe participanții la proteste că oricând pot să apară provocatori și a vorbit din nou despre „abuzul” făcut de autorități.

„Uitați-vă în toate normele internaționale. Ceea ce se întâmplă acum este cel mai mare abuz din 90 încoace asupra libertății de conștiință, nu doar de conștiință religioasă, într-o zi poate și alte culte, poate și ateii vor fi supuși unor restricții, nu este corect să discriminzezi pe criteriul religios”, a precizat preotul Sturzu.

Conducerea Bisericii consideră că impunerea unor restricții la sărbătoarea Sf.Parascheva reprezintă o măsură discriminatorie, care încalcă numeroase prevederi legale. Liderii BOR au mai spus că este o situație foarte greu de înțeles și de acceptat, au vorbit despre una dintre cele mai triste perioade din istoria Moldovei și le-au cerut autorităților să revină asupta deciziei.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Mitropolia Moldovei se delimitează de manifestarea de la Iași. „Înțelegem durerea, le cerem oamenilor să fie pașnici”