Antena Meniu Search
x

Mitropolia Moldovei si Bucovinei a interzis slujbele de inmormantare in cimitirele private

Sefii Bisericii au interzis slujbele in cimitirele particulare. Insa moartea nu poate fi privatizata! Iar drumul spre cer nu poate incepe fara cuvintele sacre ale unui preot.

Vezi și

In Botosani, eternitatea e dubla! Eternitatea 1 este cimitirul traditional al orasului. Eternitatea 2 este un cimitir privat. Mortii se odihnesc in amandoua, insa preotii ortodocsi slujesc doar in primul. Ordinul a venit pe linie ierarhica, de la sefii Bisericii Ortodoxe.

De la ordin incoace, slujitorii Domnului s-au ferit de mormintele private ca de Necuratul. Ce a pornit ca o problema de afaceri pentru administratorul cimitirului privat, s-a transformat intr-o problema personala. S-a intamplat o tragedie. “Saptamana trecuta mi-a murit mama”, a spus Bebe Anghelache, administratorul cimitirirului privat

A vrut sa o ingroape in cimitirul sau. Cu un preot la capatai, care sa slujeasca la fel ca in orice alt cimitir. S-a rugat chiar de Protopopul Botosaniului. “M-a lasat vorbind singur in biserica, a plecat mormaind”, a povestit omul.

Un refuz categoric pana la Dumnezeu. Am vrut sa vorbim cu preotul Lucian Leonte, protopopul vehement, dar nu am reusit.

In cele din urma, femeia a ajuns tot in mormantul privat. Pentru linistea sufletului ei, s-a rugat un preot. “Este un preot de rit vechi. O sa vina sa tina toate inmormantarile pe care o sa le am aici”, a mai afirmat Bebe Anghelache

O solutie de moment. Pe termen lung, vrea dezlegare la tribunal, pentru slujbe in cimitirul privat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Mitropolia Moldovei si Bucovinei a interzis slujbele de inmormantare in cimitirele private