Video

Monstrul cu chip de tată, arestat preventiv. Copilul este în continuare internat, dar în stare stabilă

De Redactia Observator.
Publicat: 09.02.2021, 09:42.
Actualizat: 09.02.2021, 09:50

Bărbatul care a dat de pământ cu nepotul său şi l-a bătut crunt pe fiul său vitreg a fost arestat preventiv 30 zile. Scenele de o violenţă extremă, la care au fost martori copii şi părinţi, s-au petrecut într-un parc din Deva.

Unul dintre copii este in continuare internat în spital. Părinţii lui le-au mărturisit reporterilor Observator că agresorul nu e la prima ieşire de acest gen. Imaginile cu atacul au revoltat o ţară şi vă avertizăm că au puternic impact emoţional!

Bărbatul care a dat de pământ cu nepotul său şi l-a bătut crunt pe fiul său vitreg a fost arestat preventiv 30 zile. Scenele de o violenţă extremă, la care au fost martori copii şi părinţi, s-au petrecut într-un parc din Deva. Unul dintre copii este in continuare internat în spital.

Părinţii lui le-au mărturisit reporterilor Observator că agresorul nu e la prima ieşire de acest gen. Imaginile cu atacul au revoltat o ţară şi vă avertizăm că au puternic impact emoţional!

Scene filmate de o fetiță

Scenele cumplite au fost filmate întâmplător de o fetiţă. Iritat că cei doi copii cu care venise în parc se ciondănesc, individul într-o criză de furie şi-a înşfăcat nepotul şi l-a făcut una cu pământul.

Copiii s-au panicat foarte tare au început să plângă şi numai aia strigau: „Doamne, c-a murit. A murit prietenul nostru! A murit!”

În timp ce băiatul de 13 ani zace inconştient la pământ, bărbatul îşi continuă drumul către următoarea victimă: fiul concubinei sale.

Bărbatul nu ar fi la prima ieşire violentă, o spune pentru Observator cumnata sa, mama copilului bătut crunt

„O, soră-mea, că a bătut-o. dar eu zic de copil. Atât mi-a zis: Mami, eu nu mai ştiu nimic, m-am trezit la spital”, spune mama copilului, Monica Szabo.

Tatăl copilului crede că materialul de protecţie de la locul de joacă i-a salvat viaţa fiului său. „Murea. Că sub materialul ala este beton. Si murea. Si eu stau si ma gandesc asa, cum de mai respira?”, spune Ion Gheorghe, tatăl copilului.

Dan Bobouţanu, primar Hunedoara: „Am insitat foarte mult pe soluţia din tartan care a atenuat mult din şocul copilului. Cred că altfel am fi avut o tragedie”.

Copilul în stare stabilă

Băiatul este internat la spitalul din Deva. Are traumatism cranio cerebral.

Dr Emil Stoica, manager Spitalul Județean de Urgență Deva: „În momentul acesta este internat pe secția de neurochirurgie. Deci este stabil”.

Între timp, oamenii legii l-au identificat şi reţinut pe individ. Bărbatul va fi cercetat pentru violenţă în familie şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. Motivul?

Bogdan Niţu – IPJ Hunedoara: „Deocamdată medicii legişti nu s-au pronunţat cu privire la o eventuală punere în pericol a vieţii minorului”.

La audieri, bărbatul violent şi-a recunoscut fapta. Ulterior a fost dus în parc pentru reconstituire.

„Dacă e agresiv şi în familie, chiar ca e un pericol, ori e bolnav ori așa e el. Mai ai curaj să dai copiii în parc?”, spune o femeie.

„Eu pe ăștia, să fac legea, i-aș băga definitiv, nu să-i omor, dar i-aș băga definitiv în pușcarie”, spune un bărbat.

Arestat pentru 30 de zile

După audieri şi reconstituire, bărbatul violent a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Bogdan Nițu: „Tânărul respectiv a fost reţinut preventiv şi apoi prezentat magistraţilor Judecătoriei Hunedoara care au dispus în baza materialului probatoriu arestarea preventivă a acestuia pentru o perioadă de 30 de zile sub aspectul comiterii infracţiunilor de loviri sau alte violenţe, violenţă în familie şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”.

Fiul vitreg a fost audiat ca victimă, în prezenţa angajaţilor de la Protecţia Copilului. Concubina bărbatului e gravidă în cinci luni. S-au luat măsuri pentru toată familia

Cristina Sav, purtător de cuvânt DGASPC Hunedoara: „Pentru minorul în varsta de 8 ani impreuna cu mama si fratele acestuia de 8 luni s-a dispus protectia in cadrul centrului maternal Hunedoara. Cealaltă familie, la momentul prezent este în evaluare”.

Bărbatul de 29 de ani riscă până la 7 ani de puşcărie.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.