Antena Meniu Search
x

În PSD au început negocieri dure pentru componenţa guvernului condus de Viorica Dăncilă

În ziua în care ar fi trebuit stabilită lista noilor miniştri, PSD schimbă foaia şi regândeşte programul de guvernare.

Vezi și

În ziua în care ar fi trebuit stabilită lista noilor miniştri, PSD schimbă foaia şi regândeşte programul de guvernare. Nu renunţă la  impozitul pe gospodărie, cu promisiunea că nu vor fi introduse alte noi taxe. Între timp, la parlament şi la sediul PSD continuă negocierile pentru componenţa Cabinetului Dăncilă.  Deciziile finale vor fi luate abia vineri.

Cum va arăta cel de-al  treilea Guvern PSD-ALDE rămâne deocamdată o necunoscută. Nu e nicio grabă, spune Liviu Dragnea, la o săptămână de la demisia lui Mihai Tudose. 

Priorităţile sunt altele. Potrivit surselor politice, mai sunt posibile modificări care vizează mediul de afaceri. În schimb, nu vor fi introduse noi taxe, nu se vor face modificări la Codul Fiscal, iar mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat rămâne exact aşa cum s-a stabilit. Toate acestea au fost discutate în biroul lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaţilor, loc care, pentru viitorul premier, s-a transformat în sală de curs.  

În paralel cu lecţiile de guvernare, Viorica Dăncilă mai trebuie să stabilească, împreună cu partidul care a propus-o, cine va face parte din Guvern. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu crede că şi UDMR ar putea avea câteva portofolii. 

Pe acelaşi subiect

La biroul lui Liviu Dragnea, liderii PSD din teriortiu au dus negocieri la sânge. La evaluarea actualilor miniştri, participă şi fostul lor şef, Mihai Tudose. 

Singura certitudine este că structura Executivului nu va fi modificată. Vom avea în continuare 28 de ministere, dintre care două vor fi deţinute de vicepremieri: Paul Stănescu, care va ocupa şi funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale, şi Graţiela Gavrilescu, din partea ALDE, care îşi va continua mandatul la Mediu. Rovana Plumb, care a părăsit Executivul la presiunile lui Mihai Tudose, după implicarea sa în dosarul Belina, se va întoarce la Palatul Victoria, ca vicepremier fără portofoliu. 

Până acum, se vehiculează că Ecaterina Andronescu vine la Educaţie, în locul lui Liviu Pop, iar Rodica Nassar, la Sănătate, în locul lui Florian Bodog. Ar mai putea intra în noul Guvern Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, şi George Ivaşcu, la Cultură. De asemenea, Răzvan Cuc, fost ministru al Tranasporturilor, ar putea reveni în Executiv. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » În PSD au început negocieri dure pentru componenţa guvernului condus de Viorica Dăncilă