Antena Meniu Search
x

Video Noapte păguboasă pentru taximetriştii din Capitală. Neregulile descoperite de polițiști, în trafic

Maşini folosite la ride-sharing care erau prea uzate pentru a circula în siguranţă pe străzi sau taxiuri cu aparatul de taxat modificat. Sunt doar câteva dintre neregulile descoperite, noaptea trecută, de poliţiştii din Capitală. Agenţii au dat amenzi de zeci de mii de lei, în timpul controalelor efectuate în trafic. Nu au scăpat de sancţiuni nici pasagerii găsiţi fără declaraţie după ora 23.00.

de Alexandra Duminică

la 20.02.2021, 09:08

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

A fost o noapte păguboasă pentru mulţi taximetrişti din Capitală, dar şi pentru şoferii firmelor de ride-sharing. Poliţiştii de la rutieră au ieşit în trafic pentru a se asigura că atât actele, cât şi automobilele sunt în regulă.

Găsit fără licenţă de taximetrie asupra sa, acest bărbat s-a certat minute în şir cu agenţii, susţinând că merge cu maşina în timpul liber.

Șofer taxi: N-am casetă, nu am aparatul pus, nu am absolut nimic. Nu pot să merg în timpul liber cu maşina mea? De ce?

Polițist: Pentru că aveţi însemne de taxi, ia uitaţi-vă!

Șofer taxi: Dar nu e casetă, nu e pus nimic.

Polițist: Nu există! Aveţi ecuson. Nu vedem bine?

Șofer taxi: Dar nu am caseta pe maşină!

Nu doar actele au fost controlate de poliţişti.

Agenţii au verificat de la acte până la consumul de droguri şi chiar prezenţa dispozitivelor folosite de unii taximetrişti pentru a supraîncărca tariful curselor. Aşa-zisele "maimuţe" folosite deseori pentru a înşela clienţii.

Un taximetrist de 65 de ani a fost amendat cu 2.000 de lei, după ce poliţiştii au constatat că umblase la aparatul de taxat. Iar un şofer de ride-sharing s-a ales cu certificatul de înmatriculare suspendat, după ce angenţii au stabilit că automobilul pe care îl conducea avea anvelopele uzate peste limita legală.

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: Tematica acţiunii o reprezintă verificarea legalităţii efectuării transportului public de persoane şi a transportului alternativ care se realizează prin intermediul aplicaţiilor digitale.

Nu au scăpat de controlul poliţiştilor nici pasagerii, şi asta pentru că era trecut de ora 23.

Bărbat: Am fost la mama şi acum mă duc acasă.

Agent poliție: Aveţi o urgenţă? Ştiţi că după ora 11 este interzisă circulaţia.

Bărbat; Da, dar am fost, am mâncat şi noi ca în familie, am mai stat la o vorbă şi am sesizat că am depăşit ora 11 cu 10 minute.

Poliţiştii au dat în total 49 de sancţiuni şi amenzi de peste 20.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Noapte păguboasă pentru taximetriştii din Capitală. Neregulile descoperite de polițiști, în trafic