Antena Meniu Search
x

Noi detalii în cazul crimei din Oradea. Sorin Rogia, care i-a zdrobit capul prietenului său cu 20 de lovituri de ciocan, a fost dus la expertiza psihiatrică. Ce spun medicii

Sorin Rogia, tânărul de 27 de ani care şi-a ucis cel mai bun prieten, cu 20 de lovituri de ciocan, a fost supus unui examen psihiatric.

Sorin Rogia, tânărul de 27 de ani care şi-a ucis cel mai bun prieten, cu 20 de lovituri de ciocan, a fost supus unui examen psihiatric, la o zi după ce a fost prins.

Potrivit ebihoreanul.ro, timp de câteva ore, Rogia a fost audiat de psihologi şi medici psihiatri, pentru a stabili dacă a avut discernământ la comiterea oribilei crime, iar ulterior a fost dus din nou în arestul Poliţiei Bihor.

Nu este prima dată când criminalul din Oradea este audiat de o comisie de expertiză psihiatrică. În 2016, el a fost expertizat după ce a fost prins că a vandalizat mai multe containere de gunoaie, ba chiar şi corpuri de clădire şi garaje, cauzând un prejudiciu total de 50.000 de euro.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unor surse, la vremea respectivă, comisia a stabilit că tânărul avea discernământul diminuat la comiterea faptelor.

În plus, Rogia a mai fost internat de câteva ori la Spitalul de Neuropsihiatrie din cauza dependenţei de droguri şi alcool.

Criminalul și-a lovit victima în cap de peste 20 de ori

În referatul cu propunere de arestare preventivă, procurorul Călin Roman notează că „din probele administrate rezultă că lăsarea în libertate a inculpatului prezintă un pericol concret pentru ordinea publică”, prin temerea că, aflat în libertate, „inculpatul ar putea comite noi fapte penale ori ar declanşa reacţii puternice în rândul opiniei publice, prin natura faptelor pe care le-a comis”.

Reprezentantul Parchetului a oferit şi câteva date concrete cu privire la fapta suspectului, care a avut drept consecinţă „un traumatism cranio-facial cu zdrobirea părţii anterioare a neuro-craniului şi eviscerare de masă cerebrală” provocat victimei.

„Pentru a evidenţia aspectul pericolului pentru ordinea publică, avem în vedere că inculpatul a comis o infracţiune de extremă violenţă, agresând-o pe aceasta în mod repetat cu un corp contondent dur, posibil cu suprafaţă mică, de formă patrulateră, cu dimensiuni de circa 2/2 cm, în zona capului, aplicându-i cel puţin 20 de lovituri”, arată Roman.

Sorin Rogia a fost capturat noaptea trecută de un echipaj al Poliției Transporturi Feroviare, din Gara de Nord Timișoara. Se pare că tânărul ar fi plănuit să fugă în Serbia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Noi detalii în cazul crimei din Oradea. Sorin Rogia, care i-a zdrobit capul prietenului său cu 20 de lovituri de ciocan, a fost dus la expertiza psihiatrică. Ce spun medicii