Antena Meniu Search
x

Noile preţuri ale asigurărilor RCA. Cât trebuie să scoată din buzunar şoferii, în funcţie de motorul maşinii!

În urmă cu numai câteva zile, companiile de asigurări din România au publicat primele oferte pentru asigurările auto bazate pe preţurile de referinţă anunţate de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în concordanţă cu noua legislaţie.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 08.08.2017, 10:29

În urmă cu numai câteva zile, companiile de asigurări din România au publicat primele oferte pentru asigurările auto bazate pe preţurile de referinţă anunţate de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi în concordanţă cu noua legislaţie.

Astfel, solicitând preţul pentru un RCA pe 6 şi 12 luni pentru un Hyundai Santa Fe, de 2,2 litri, aflăm că, pentru un şofer cu vârsta între 39 şi 49 de ani, cu clasă de Bonus B7, costul RCA pe 6 luni variază între 220 lei la City Insurance şi 798 lei la Groupama. Pentru un an, acelaşi tip de RCA, cu aceeaşi clasă de Bonus, are un minim de 440 lei versus 917 lei.

În cazul unui autoturism Dacia de 1,2 litri cu şofer persoană juridică şi Bonus B1, preţul RCA pe un an se plimbă între 736 lei la Euroins şi, cel mai scump, 858 lei, la Omniasig. Dacă cerem oferta pentru o Dacie de 1,4 litri condusă de un şofer de 40 de ani, ca persoană fizică, cu cea mai mare clasă de Bonus, B8, găsim şi cea mai mică ofertă pentru un RCA pe 12 luni: de la 246 lei la Asirom la 530 de lei la Groupama.

Maşinile cu motoare puternice (2.000 cmc sau peste) au valoarea asigurării RCA cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei. Asigurarea unui BMW de 1,8 litri condus de o femeie de 62 de ani poate costa de la 472 de lei pe an la 670 de lei pe an.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, pentru un BMW cu motor de peste 2.000 cmc, cu Bonus B8, asigurarea auto pe 12 luni la Asirom costă 571 de lei, în timp ce la Allianz şi Generali este 628 de lei.

Toate calculele sunt făcute pentru şoferi cu domiciliul în zona Bucureşti, Ilfov, Prahova, notează economica.net.

Totuşi, preţurile asigurărilor RCA pot creşte în funcţie de zona în care locuieşte şoferul. Spre exemplu, şoferii din Constanţa vor plăti cu mult mai mult decât cei din Arad.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Noile preţuri ale asigurărilor RCA. Cât trebuie să scoată din buzunar şoferii, în funcţie de motorul maşinii!