Antena Meniu Search
x

Norocul de la Loto tine de hazard

Daca cineva ar fi inventat reteta succesului la jocurile de noroc, am fi trait intr-o lume a milionarilor, dar totul tine de hazard

Vezi și

Matematicienii au studiat teoria probabilitatii, dar, dupa cum ii spune numele.totul e probabil. Asa ca, in fata hazardului si specialistii in cifre, lasa creioanele jos. "Probabilitatea ca sa castigi lozul cel mare este de unu la 13 milioane", explica Gheorghita Zbaganu, profesor teoria jocurilor. Teoretic, o sansa la 13 milioane a avut si galateanul care s-a trezit dupa tragerea Loto de duminica in posesia unei comori. "Degeaba ne uitam pe numerele care au iesit aici, ca tot nu putem trage nicio concluzie, pentru ca sistemele de bile se tot schimba: bilele si aruncatorul ala", mai spune acesta.

In fiecare saptamana, sute de mii de romani mizeaza pe numerele favorite. Numarul marilor castigatori poate fi insa numarat pe degete. "Unii nu vor sa stie vecinii, altii nu vor sa afle rudele, prietenii. Altii vor sa traiasca linistiti pentru ca le e frica de cei certati cu legea", spune Liliana Minca. Cert este ca exista orase in care jucatorii la Loto par sa fie mai des vizitati de Noroc.

Galati este orasul milionarilor de la LOTO. Trei dintre cele mai mari premii din istoria Loteriei s-au castigat in ultimii opt ani in orasul de pe Dunare. Bilete de milionari in euro s-au completat si in Bucuresti. Marele premiu n-a mai ajuns insa in Capitala din 2011. Jucatori impatimiti rasplatiti cu premii de peste un milion de euro au fost si in Arad, Resita, Calarasi, Iasi si Harghita.

Galateanul care de duminica este milionar in euro, poate trai linistit numai din dobanzi. La 8, 2 milioane de euro cat ii raman dupa impozitare, lunar ar putea lua peste 140.000 de euro dobanda.

Pe 7 iunie 2009, un alt galatean incasa un premiu de 46,17 milioane de lei. Aproximativ 11 milioane de euro. "M-am dus la LOTO, nu m-a asteptat nimeni, m-am dus pe furis", a spus Iulian Constandachi. Acesta si-a ajutat familia si si-a incercat norocul si cu tranzactii mici, la bursa. "Banii i-am bagat la banca! Acolo am negociat dobanda. Daca nu stii sa-i calculezi te duci la vale".

Culmea, cel mai mare castig inregistrat vreodata la Loto 6 din 49 i-a schimbat viata unui cetatean turc. Pe 27 ianuarie 2008, Ali Arslan a castigat cu un bilet cumparat de la o agentie din Bucuresti, aprope 47 de milioane de lei. Peste 12 milioane de euro, la vremea respectiva. La scurt timp, turcul a plecat din Romania.

In august 2008, Mihai Cazacu castiga la loto potul cel mare de 3,8 milioane de euro. Comoara de la Loto i-a adus lui Cazacu si probleme cu justitia. Ieseanul a fost trimis in judecata dupa ce s-a luat la bataie cu un interlop din Targu Frumos. In primavara, barbatul a fost prins beat la volan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Norocul de la Loto tine de hazard