Antena Meniu Search
x

Nu ai card de sănătate? Reţetele compensate sunt NULE

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de ieri, numai că, în continuare, peste 800.000 de persoane nu au intrat în posesia lui

Cardul de sănătate a devenit obligatoriu de ieri, numai că, în continuare, peste 800.000 de persoane nu au intrat în posesia lui

Chiar dacă reţetele compensate ar trebui eliberate şi pentru acei pacienţi care încă nu deţin card de sănătate, în farmacii, oamenii se lovesc de refuzuri.

Ministrul Bănicioiu susţine că până la remedierea deficienţelor din sistem, calitatea de asigurat se va dovedi prin adeverinţă, ca şi până acum.

Ar fi trebuit să facă sistemul medical să meargă ca uns, însă până va ajunge în buzunarele tuturor asiguraţilor, cardul de sănătate blochează reţetele compensate.

Teoretic, pentru reţetele compensate, pacienţii ar trebui să poată intra în posesia medicamentelor dacă apar în sistem că asiguraţi. În practică, fără cardul de sănătate, reţeta e nulă, scrie Antena3.

Instrumentul care ar trebui să pună capăt tuturor inadvertenţelor este, ca şi până acum, adeverinţa de asigurat.

În spitale, pacienţii trebuie să prezinte cardul când sunt internaţi. Însă, şi la externare medicii vor solicita cardul, pentru a introduce în sistem toate procedurile efectuate. Cardul la externare va fi solicitat doar celor care s-au internat după 1 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Nu ai card de sănătate? Reţetele compensate sunt NULE