Antena Meniu Search
x

Video Nu există masă de Crăciun fără preparate tradiţionale. "Tradiţia este să se consume porc. Cea mai bună legumă este porcul"

Preparate tradiţionale, colinde şi voie bună. De asta au avut parte românii în prima zi de Crăciun. Acasă, la prieteni sau la pensiuni, mesele au fost pline cu bunătăţi. Preparatele din carne de porc au fost vedetele zilei, fie că s-au numit sarmale, piftie sau cârnaţi. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.12.2022, 20:32

Vezi și

Preparatele din carne de porc au fost nelipsite de pe masa de Crăciun. Românii au gătit milioane de sarmalele, kilometri de caltaboşi, tone de tobă sau piftie. 

Ștefan Bercea, chef: Ce puneau părinţii şi bunicii mei pe masă, am încercat şi eu acum să pun pentru musafirii noştri. Am început cu preparatele din porc, porc proaspăt, adică tobă, caltaboş, sângerete, piftie, cârnaţi.

Laura Mihalache, chef: Tradiţia este să se consume porc, pentru că românul este român şi cea mai bună legumă este porcul. Tradiţia spune să faci cât mai multe preparate, pregătite în cât mai multe feluri. 

A fost plin de turişti în Poiana Braşov şi pe Valea Prahovei

Pe acelaşi subiect

Pensiunile şi hotelurile din Poiana Braşov şi de pe Valea Prahovei au fost pline de turişti. Mulţi dintre ei, veniţi din străinătate. 

Turist: E fantastic, e în sitlul tradiţional. Deci, am găsit şi costiţă de porc şi tot felul. Ne-am simţit bine, e gustos, e delicios, e tradiţional.

Turistă: Celebra salată boeuf, pe care o mâncăm de fiecare dată în perioada aceasta, toba şi diverse mezeluri care se consumă exact aşa de Crăciun, de Revelion şi vinul fiert a fost foarte bun.

Pentru sărbători liniştite, îndemnul specialiştilor este să gustăm din toate, dar nu facem exces. Nici la mâncare şi nici la băutură. 

Nicolae Hâncu, diabetolog: Cumpătare în toate, toate cu cumpătare. Asta înseamnă, cupătare şi la mâncare, moderaţie la activitatea fizică şi moderaţie şi cumpătare în somn. 

Dacă de Crăciun meniul a fost unul tradiţional, pentru Revelion chefii au în plan preparate sofisticate. Foie gras, terină de raţă, vită Black Angus, vânat la proţap, creveţi, peşte şi de ce nu chiar homar. Dacă sunteţi gazdă, bucătarii ne sfătuiesc să pregătim mâncarea în funcţie de preferinţele invitaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Nu există masă de Crăciun fără preparate tradiţionale. "Tradiţia este să se consume porc. Cea mai bună legumă este porcul"