Antena Meniu Search
x

Video Meniul de Crăciun din preparate vegane. Cum se găteşte o porţie de nuggets de conopidă

Varză a la Cluj cu smântană și mămăligă prăjită, salată de vinete, salata de boeuf, chiftele cu sos, pâine caldă si tort de ciocolată la desert. Se anunță un Crăciun gustos chiar și pentru cei care au pus doar legume pe masă. Fiecare rețetă tradiţională are şi o varianta vegană. La Timișoara, se livrează la domiciliu un meniu copios, după care nu avem nevoie de pastile de digestie.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 24.12.2022, 10:19

Vezi și

Banalul șnitel are de acum un rival mai sănătos: nuggets de conopidă! Conopida gătită aşa merge perfect cu salată sau sos de usturoi.

Bucătar: Avem o conopidă, îi rupem frunzele. După ce am tăiat-o ajunge în apă, am pus 3 litri de apă şi 3 linguriţe de sare. O lăsăm la fiert 7 minute. Aceştia sunt fulgi de porumb şi îi zdrobim cu mâna. Aluatul l-am pregătit deja, conţine făină de năut, făină de orez, un mix de condimente, fulgi de drojdie şi sare. 

Salată de vinete, ciorbă de burtă și varză a la cluj. Un meniul clasic de pe masă de sărbătoare. Unul, însă, care nu a văzut carnea, dar care are gustul pe care îl știm cu toții.

Bucătar: În varza asta e o adunătură de bunătăţi, are hrişcă, nuci, orez, ciuperci, o grămadă. Gustul din ciorba de burtă e dat de usturoi, gogoșari şi smântână. Unii nu şi-ar da seama.

Salata de beof și cea de ciuperci au gustul bine cunoscut, graţie maionezei. Una făcută din caju. Iar meniul alternativ de Crăciun continuă cu: 

Bucătar: Avem chifteluţele din năut, adica falafel, care înlocuiesc chiftelele clasice din carne. Avem  şi nişte crochete din tofu şi cartofi care înlocuiesc crochetele de caşcaval. 

Desertul nu are strop de zahăr și conţine doar ingrediente sănătoase

Bucătar: E făcut dintr-un blat care conţine nuci, arahide, curmale, iar crema are caju, cocos şi alte mirodenii. Iar acesta e un tort de ciocolată, care are ciocolată, curmale, medjol, sirop de agave 

Meniul vegan de sărbători se livrează acasă, iar numărul comenzilor a crescut față de anul trecut.

Ștefan Berciu – bucătar: E bine pentru că e mult mai uşor digerabil, și nu avem bătăi de cap după ce mâncăm. Mâncăm și ne simțim bine și putem să ne bucurăm de sărbători. Cred că mai puțin de 20% din clienții noștri sunt vegani. Sunt oameni care au îndrăznit să încerce ceva fără carne și au văzut că se poate

Un pachet pentru două persoane costă 290 de lei şi include gustări, fel principal și deserturi. O masă copioasă, fără pastile de digestie la final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Reţete » Meniul de Crăciun din preparate vegane. Cum se găteşte o porţie de nuggets de conopidă