Antena Meniu Search
x

A treia zi de PROTESTE! Circa 80.000 oameni au protestat în faţa Guvernului. Peste 100.000 au ieşit pe străzi şi în ţară

Manifestanţii au venit din nou în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Manifestanţii au venit din nou în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă de adoptarea ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

Update 23:40  Manifestanţii din faţa Guvernului au început să se retragă, numărul lor fiind estimat la câteva mii de persoane.

Update 23:25 - Opt persoane au fost inculpate, dintre care şapte sunt reţinute, după violenţele de la protestul din noaptea de miercuri spre joi din Piaţa Victoriei, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Capitalei. Patru dintre inculpaţi vor fi prezentaţi Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă.

Update ora 22:50 - Zeci de mii de oameni au părăsit Piaţa Victoriei din Capitală, numărul manifestanţilor scăzând dramatic la circa 20.000.

Pe acelaşi subiect

Update ora 22:30 - Dispozitivele de jandarmi din Piaţa Victoriei sunt suplimentate în apropiere de sediul Guvernului, în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara. Circa 40 de jandarmi s-au grupat în zona Bulevardului Iancu de Hunedoara, aşa cum s-a întâmplat şi aseară, pregătiţi de intervenţie, cu căştile pe cap. 

Un reprezentant al jandarmilor, aflat în Piaţa Victoriei, a declarat că au fost reţinute, până la această oră, cinci-şase persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice. Majoritatea celor reţinuţi au fost descoperiţi cu ajutorul manifestanţilor din Piaţă.

Update ora 22:00 - Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei din Capitală a ajuns la aproximativ 80.000. De la metrou şi de bulevardele adiacente continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

Unii sunt însoţiţi de copii, pe care îi ţin de mână sau îi cară în spate. Manifestanţii au steaguri şi fluiere.

Update ora 21:30  Două persoane care aveau asupra lor materiale pirotehnice asupra lor au fost conduse la secţia de poliţie.

Update ora 21:20 - Numărul manifestanţilor a ajuns la aproximativ 50.000. Oamenii strigă: "Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Refuz acest abuz" "Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Jandarmii sunt cu noi", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul", "Abrogaţi şi apoi plecaţi!", "DNA să vină să vă ia!".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie: "Jos labele de pe DNA", "Nu puteţi cumpăra toate generaţiile".

Update ora 20:40 - Aproximativ 40.000 de persoane sunt acum în Piaţa Victoriei, iar bulevardele de acces către piaţă sunt pline de oameni care se îndreaptă către manifestaţie.

Oamenii scandează:"Mâine dimineaţă radem o mustaţă", "Jandarmii sunt cu noi", "Javra cu mustaţă ne-a furat pe faţă", "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi", "Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul".

De la metrou continuă să vină grupuri mari de oameni, care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

Update ora 20:10 - Aproximativ 20.000 de oameni protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei, unde circulaţia este complet blocată. Oamenii scandează: "Dragnea pentru noi este Ceauşescu doi", "Dragnea, nu fii trist, la Jilava au dentist", "Zi de zi aici vom fi", "Dragnea mincinosul".

Numărul manifestanţilor continuă să crească.

Update ora 19:30 - Aoproximativ 15.000 de oameni s-au strâns în faţa Guvernului.

Update ora 19:20 - În Piaţa Victoriei se află la acest moment în jur de 6.000 de persoane, care scandează: "Abrogaţi şi demisionaţi!", "Dragnea, nu uita, aşteptăm şi cartea ta".

Update ora 19:07 - Gest inedit la protest

O fetiţă, venită la protest alături de tatăl ei, a cumpărat flori şi le-a oferit unor jandarmi flori.

Emoţionaţi de gestul ei, jandarmii au cumpărat şi ei flori şi le împart manifestanţilor.

Update ora 18:40 - Numărul celor care protestează a ajuns la aproximativ 4.000.

Update ora 18.20: Aproximativ 1.000 de oameni protestează în Piaţa Victoriei: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii"

Aproximativ 1.000 de persoane protestează, la această oră, în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de adoptarea de către Guvern a ordonanţei vizând modificarea codurilor penale. Manifestanţii strigă: "Hoţii, hoţii", "DNA să vină să vă ia" şi au un banner pe care scrie: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii".

Ciirca 1.000 de persoane se afllă în Piaţa Victoriei din Capitală, scandând: "PSD, ciuma roşie", "România, trezeşte-te", "Noaptea ca hoţii".

Mulţimea fluieră şi huiduie, afişând un banner pe care se poate citi: "Iliescu cu minerii, Carmen Dan cu huliganii".

Circulaţia se defăşoară la normal, protestatarii aflându-se în spatele gardurilor montate de jandarmi.

Ora 17.00: Reprezentanţii Jandarmeriei Române au declarat că se aşteaptă ca numărul protestatarilor să crească.

Peste 100.000 de persoane, conform unor surse din Jandarmerie, au protestat miercuri seară în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de deciziile Guvernului în domeniul Justiţiei.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, acte normative privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, precum şi pentru modificarea codurilor penale.

PROTESTE ÎN ŢARĂ

Oamenii au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară, pentru a treia seară consecutiv. Este vorba despre Timişoara, Braşov, Sibiu, Cluj, Galaţi, Iaşi.

TIMIŞOARA

Update 21:50 - Aproximativ 15.000 de oameni protestează la Timişoara, iar după ce au scandat timp de trei ore mesaje împotriva Guvernului, a premierului, a ministrului Justiţiei, dar şi a liderului PSD Liviu Dragnea au pornit în marş pe străzile oraşului. "Grindeanu, ai pătat onoarea din Banat", este una dintre lozincile scandate de manifestanţi.

Update ora 20:15 - Aproximativ 8.000 de oameni, majoritatea tineri, s-au adunat în Piaţa Victoriei.

La un moment dat, manifestanţii au început să cânte imnul ”Deşteaptă-te române!”, dar şi o melodie compusă de Călin Goia, component al trupei Voltaj, despre protestele din România.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Update ora 18:55 - Peste 2.000 de persoane, majoritatea tineri, s-au adunat, joi seară, în Piaţa Victoriei, pe platoul din faţa Operei. Protestatarilor adunaţi în Piaţa Victoriei din Timişoara li s-au alăturat câteva sute de studenţi care au fost primiţi cu aplauze în piaţă.

"Dragnea şi cu Tăriceanu o să scoată cărţi la anul", "Altă întrebare, marş la închisoare", sunt doar două dintre lozincile care se strigă în Piaşa Victoriei, din Timişoara.

CLUJ-NAPOCA

Update ora 22:30 - Peste 30.000 de clujeni continuă marşul pe străzile din oraş, la un moment dat manifestanţii începând să cânte ”Deşteaptă-te române!”. Câţiva protestatari au venit cu flori pe care le-au oferit jandarmilor sau altor participanţi la protest.

Update ora 21:20 - Numărul celor care participă la un marş de protest la Cluj a ajuns la 30.000.

Update ora 20:40 - Peste 10.000 de persoane au ieşit în stradă şi la Cluj-Napoca, oamenii plecând într-un marş pe străzile din oraş şi scandând ”Nu cedăm”, ”PSD, ciuma roşie”, ”Jos ordonanţa”, ”Altă întrebare”, ”Nu cedăm!”, ”Dragnea nu fi trist, la Jilava ai gratis dentist”.

SIBIU

Update ora 20:15 - Aproximativ 10.000 de sibieni mărşăluiesc, joi seară, pe străzile oraşului având o cruce pe care scrie ”PSD”, dar şi un banner uriaş cu mesajul: ”Vrem o ţară pentru copiii noştri, nu pentru penalii voştri”

Oamenii au şi pancarte cu mesaje noi faţă de cele de serile trecute, fiind vorba despre caricaturi ale lui Liviu Dragnea şi ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

BRAŞOV

Update ora 20:00 -  Numărul celor care protestează a ajuns la 5.000.

Update ora 18:45 - Aproximativ o mie de braşoveni au ieşit din nou în stradă, joi seară, adunându-se în faţa Prefecturii din municipiului.

Protestatarii le-au oferit flori jandarmilor în semn de respect reciproc, au cântat imnul naţional şi au anunţat că vor porni şi în această seară în marş pe străzile oraşului.

Tinerii  veniţi la protest au oferit flori jandarmilor pe care i-au îmbrăţişat, motto-ul lor fiind: "Violenţa nu are ce căuta la Braşov!"

IAŞI

Update ora 20:55 - Numărul protestatarilor de la Iaşi a ajuns aproximativ 15.000, manifestanţii mărşăluind pe străzile oraşului. Un ieşean a venit la protest cu câinele său, la gâtul căruia a atârnat o foaie pe care scrie ”Dragnea, te mănânc”.

Manifestanţii au stat în Piaţa Unirii din Iaşi două ore, timp în care au scandat lozinci împotriva Guvernului, a lui Liviu Dragnea şi a PSD.

Update ora 18:50 - Aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă şi la Iaşi, unde scandează ”PSD nu se lasă, iar voi staţi la cald în casă” şi au pancarte cu mesaje precum ”Nu dau inima din piept pentru un guvern infect” sau ”Hoţii la închisoare, nu la guvernare”.

Ei scandează ”PSD nu se lasă, iar voi staţi la cald în casă”, ”Ruşine, ruşine, să vă fie” şi ”DNA să vină să vă ia” şi au pancarte pe care scrie ”Nu dau inima din piept pentru un guvern infect”, ”Hoţii la închisoare, nu la guvernare”  sau ”Dragnea şi ai lui trădătorii neamului”.

GALAŢI

Update ora 18:40 - Aproximativ 400 de gălăţeni protestează în faţa sediului Prefecturii şi cer Guvernului să retragă Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea codurilor penale, ei scandând ”Jos ordonanţa” şi ”Demisia”. La protest participă şi studenţi de la Universitatea ”Dunărea de Jos”, care au venit cu o pancartă pe care scrie ”Să vă fie frică, studenţii se ridică”.

Manifestanţii au început să se adune în zona centrală a oraşului de la ora 17.00, ei având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum: ”România are Guvern mafiot”, ”Aţi votat liber la furat”, ”Fără OUG, fără imunitate, vrem dreptate” sau ”Aprobaţi, apoi plecaţi”.

De asemenea, oamenii scandează ”Jos ordonanţa”, ”Demisia”, ”Afară, afară, cu hoţii din ţară”, ”PSD, partidul mafie”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » A treia zi de PROTESTE! Circa 80.000 oameni au protestat în faţa Guvernului. Peste 100.000 au ieşit pe străzi şi în ţară