Antena Meniu Search
x

Liviu Dragnea: "Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut planul violenţelor de la proteste; Iohannis este autorul moral"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că şeful statului, Klaus Iohannis, este "autorul moral" al violenţelor de miercuri seară din Capitală, şi a cerut şefului Comisiei pentru controlul activităţii SRI să facă o verificare, mai ales după afirmaţiile ministrului de Interne privind modul în care SRI a comunicat.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că şeful statului, Klaus Iohannis, este "autorul moral" al violenţelor de miercuri seară din Capitală, şi a cerut şefului Comisiei pentru controlul activităţii SRI să facă o verificare, mai ales după afirmaţiile ministrului de Interne privind modul în care SRI a comunicat.

"Situaţia de azi noapte din Piaţa Victoriei nu cred că este situaţia pe care şi-au dorit-o cei care au ieşit din dorinţa de a-şi prezenta un punct de vedere, de a protesta, de a-şi exprima opinii, şi rugămintea noastră foarte fermă către aceşti oameni cinstiţi şi de bună-credinţă este să se delimiteze de aceste grupări care au vrut să confişte acest protst", a spus şeful PSD.

El a acuzat că vinovat este preşedintele Iohannis, din punct de vedere "moral", mai ales după criticile aduse Jandarmeriei. "Am înţeles că astăzi au fost certaţi de preşedintele României, care de fapt în opinia noastră este autorul moral al violenţelor de azi-noapte. Poate au fost certaţi ca să fie intimidaţi. (...) Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan, pentru ca azi noapte să se ajungă la violenţe sau eventual victime sau stricăciuni foarte mari", a spus Dragnea.

Liderul social-democrat a lăudat MAI şi instituţiile din subordine, dar a afirmat că, alături de Parchet, trebuie să afle cine a organizat şi "cine a plătit" pentru acele violenţe,

Dragnea a criticat şi lipsa de comunicare a SRI, după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că a primit doar pe SMS informaţii de la Serviciu.

"Eu, ca preşedinte al Camerei Deputaţilor, i-am solicitat domnului Adrian Ţuţuianu să analizeze dacă există atribuţii legale pentru Comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri, pentru că nu este admisibil ca şeful statului să certe nişte forţe de ordine care aseară au prevenit nişte violenţe gândite undeva şi cred că şi finanţate", a spus el.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi dimineaţă, că solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, lămuriri scrise cum a fost posbil ca elemente violente să fie lăsate să distrugă o manifestaţie paşnică. Preşedintele a mai spus că demonstraţiile din Piaţa Victoriei au fost "eminamente paşnice" şi că este foarte nemulţumit că Ministerul de Interne, deşi avea informaţii despre ce "grupuri se pregătesc", nu a gestionat această situaţie, iar jandarmii nu au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori" care au detunat manifestaţia paşnică.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, că nu a primit informări de la SRI, pe parcursul zilei de miercuri, cu privire la eventuale intenţii de provocare la manifestaţia din Piaţa Victoriei, dar că seara, după ora 19.43, şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi secretarul de stat Viorel Ştefu, au primit SMS-uri de la un ofiţer SRI în care se făcea referire exclusiv la posibila prezenţă la protest a anumitor persoane, "în general activişti care participă constant la activităţi de acest gen şi membri ai galeriilor, la modul general". Ea a mai spus că datele primite nu semnalau riscuri privind tulburarea ordinii publice, susţinând că nu face această declaraţie ca răspuns la mesajul transmis de la Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Liviu Dragnea: "Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut planul violenţelor de la proteste; Iohannis este autorul moral"