Antena Meniu Search
x

Diplome false pentru vindecători! Acreditările pentru diferite specializări de medicină alternativă costă sute de euro

O anchetă sub acoperire a reporterilor Observator scoate la iveală o adevărată fabrică de atestate pentru terapeuţi. Aşa-zişi vindecători, care nu au nicio pregătire, dar plătesc preţul corect pentru a-şi deschide o afacere unde bolnavii vin cu speranţă şi pleacă mai săraci.

Vezi și

O anchetă sub acoperire a reporterilor Observator scoate la iveală o adevărată fabrică de atestate pentru terapeuţi. Aşa-zişi vindecători, care nu au nicio pregătire, dar plătesc preţul corect pentru a-şi deschide o afacere unde bolnavii vin cu speranţă şi pleacă mai săraci.

10 tineri, care au la dispoziţie o aparatură modernă, sunt în căutarea unei diplome, pentru a face minuni. Aflăm că niciodată nu a fost mai uşor ca acum ca cineva să obţină atestatul pentru a deschide un astfel de cabinet.

DISCUŢIE REPORTER - MEMBRU ORGANIZAŢIE MEDICINĂ ALTERNATIVĂ:

Reporter: Eu am găsit nişte aparate din Germania, într-un final am descoperit că sunt din China. Aş fi vrut să deschid un fel de cabinet, aici în Bucureşti, pe ideea aceasta, dar şi pe terapia cu lumină. Cum mă puteţi ajuta să am ceva, acolo o autorizaţie, o acreditare?

Membru organizaţie: Nu aveţi niciun fel de curs?

Reporter: Ei au fost până în Germania să vadă aparatul...

Expicaţiile noastre sunt clare. Aceste persoane care ar urma să ofere îngriiri cu biorezonanţă şi lumină polarizată nu au nicio specializare în medicină alternativă. Dar asta nu pare să conteze.

DISCUŢIE REPORTER - PREŞEDINTE ORGANIZAŢIE MEDICINĂ ALTERNATIVĂ:

Membru organizaţie: Am înţeles, am înţeles... Numai un pic. Deci cu diplomele ai spus că rezolvi tu?Da, e ok! Eu o să vă trimit o listă cu ce trebuie să pregătiţi! Mi-a spus domnul preşedinte că nu e problemă de cursuri, deci ştie dumnealui despre ce este vorba.

Organizaţia pe care am găsit-o pe internet, la o simplă căutare, ne anunţă că avem nevoie de cinci mii de euro, pentru cele 10 diplome. 10 oameni necunoscuţi care ar deveni astfel terapeuţi, gata să trateze bolnavi. Avizul pentru deschiderea cabinetului costă încă 350 de euro. Şi pentru cei care nu au aparatură, se găsesc repede soluţii. O simplă lampă este vândută ca având efecte vindecătoare.

Specialişti internaţionali de renume, care vin de câteva ori pe an să consulte pacienţi români, ne povestesc că au auzit şi ei despre escrocii cu acte care pretind că vindecă durerea.

Iar în lipsa unor reglementări clare, astfel de situaţii devin tot mai greu de controlat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Diplome false pentru vindecători! Acreditările pentru diferite specializări de medicină alternativă costă sute de euro