Antena Meniu Search
x

Operatori din comerţ, turism şi curierat prinşi că păcăleau clienţii

Sancţiuni în lanţ pentru mai mulţi operatori din comerţ, turism şi curierat! Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că aceştia s-au folosit de practici înşelătoare pentru a obţine profit.

de Redactia Observator

la 03.09.2019, 21:48

Vezi și

Sancţiuni în lanţ pentru mai mulţi operatori din comerţ, turism şi curierat! Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a anunţat că aceştia s-au folosit de practici înşelătoare pentru a obţine profit.

Seria controalelor a început încă de săptămâna trecută, după ce la ANPC au ajuns mai multe plângeri din partea consumatorilor, în care le erau sesizate inspectorilor probleme legate de practicile înşelătoare ale magazinelor. 

Cel mai frecvent, oamenii s-au plâns de faptul că, la casă, produsele aveau un alt preţ decât la raft, că nu se respecta termenul de livrare a produselor, a montării aparatelor de aer condiţionat şi nu se respecta dreptul de restituire a pachetelor de servicii- aici ne referim chiar la o agenţie importantă de turism. 

Vorbim despre şase companii cunoscute care, pentru moment, au primit avertismente din aceste cauze. Acţiunile de control continuă. ANPC vrea să înăsprească regulile pentru comercianţi. 

Chiar de la 1 septembrie s-a introdus cazierul contravenţional, pentru evitarea încălcărilor repetate, astfel că în situaţia unor abateri repetate, dacă retailerii nu îşi vor rezolva problemele, vor urma şi amenzile propriu-zise sau chiar închiderea punctelor de lucru în care se descoperă neregulile. 

La stabilirea sancţiunii, în cazul în care se constată că pentru aceeaşi abatere operatorul economic a mai fost sancţionat cu avertisment, agentul constatator va avea în vedere cazierul contravenţional precum şi aplicarea eventualelor sancţiuni contravenţionale complementare.

Cazierul contravențional se va implementa începând cu data de 1 septembrie 2019 şi va permite identificarea operatorilor economici și a faptelor pentru care s-au aplicat deja sancțiunea avertismentului, astfel încât la o nouă încălcare, aceasta să nu mai fie repetată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Operatori din comerţ, turism şi curierat prinşi că păcăleau clienţii