Antena Meniu Search
x

Video Parc tematic pe Valea Dinozaurilor, în Ţara Haţegului, deschis de doi români care s-au întors din diaspora pentru a dezvolta zona natală

Ţara Haţegului este mai bogată odată cu deschiderea noului parc tematic de la poalele Munţilor Retezat. Vorbim despre un parc de dinozauri, întins pe mai bine de 60 de hectare, ce cuprinde replici în mărime naturală ale fioroaselor creaturi.

de Marius Alexoiu

la 30.08.2021, 17:57

Vezi și

Pe lângă fascinantele vietăţi, parcul cuprinde şi animale din zilele noastre, precum bizoni americani, ponei, sau măgăruşi. Iar posibilităţile diverse de petrecere a timpului liber, precum tiroliana sau călătoria cu balonul, fac ca locul să fie ideal pentru o excursie în familie. 

Parcul se află în zona satului Sânpetru, chiar pe Valea Dinozaurilor, locul în care de-a lungul timpului au fost descoperite numeroase fosile de dinozauri. Iniţiativa aparţine soţilor Florin şi Victoriţa care după 25 de ani petrecuţi peste hotare s-au întors în ţară pentru acest proiect.

Victoriţa Ianc, investitor parc: Am decis să ne întoarcem acasă pentru a dezvolta zona noastră.

Florin Ianc, investitor parc: Judeţul Hunedoara are posibilităţi extrem de mari pentru zona de turism care noi sperăm să se dezvolte foarte mult şi cu ajutorul nostru pe viitor.

Pe acelaşi subiect

Cât costă un bilet în parcul din Ţara Haţegului

Parcul adăpăsteşte 22 de dinozauri pitici, dar și trei dinozauri înalți de 3,5 m, reproduși în mărime naturală și expuși în aer liber.

Pe lângă creaturile care au populat Pământul în urmă cu milioane de ani, parcul oferă oportunitatea întâlnirii cu mai multe specii de animale, dar şi posibilitatea petrecerii timpului liber într-un mod inedit.

Victoriţa Ianc, investitor parc: Avem tot felul şi de jocuri pentru copii, pentru familii. Avem aici bizonii, măgăruşii, poneii, dinozaurii, balon, chiar avem un balon cu aer cald, tiroliană. 

Florin Ianc, investitor parc: Avem un alt ţarc unde avem şi cerbi lopătari care sperăm să îi aducem şi pe ei, să-i mutăm aici la ei acasă. Şi vom avea şi alte animale pe viitor, vom avea alţi dinozauri.

Prețul unui bilet de intrare în lumea dinozaurilor este de 20 de lei pentru copiii între 3 şi 15 ani şi de 25 lei pentru adulţi. Copiii sub 3 ani au intrarea gratuită.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Parc tematic pe Valea Dinozaurilor, în Ţara Haţegului, deschis de doi români care s-au întors din diaspora pentru a dezvolta zona natală