Video Parcul "Povestea Calendarului", cel mai neobişnuit parc din România: "În spatele oricărui proiect există o poveste"
12 case desprinse din basmele copilăriei alcătuiesc "Povestea Calendarului", cel mai neobişnuit parc din România. Este un proiect clădit de o familie din Sibiu, inspirat din folclorul românesc, care îi uimeşte pe toţi cei care îl vizitează.
- Biletele pentru a intra în parcul "Povestea Calendarului" costă între 10 şi 20 de lei.
La 40 de kilometri de Sibiu, undeva la poalele Munţilor Făgăraş, în zona Porumbacu de Sus, a luat naştere Povestea Calendarului: un loc feeric proiectat de Anca şi David.
Anca Damian: Am căutat un loc în care să fim mai conectaţi cu natura şi prin intermediul unor prieteni am descoperit zona Porumbacului şi când am ajuns aici ni s-a tăiat respiraţia.
Iar acolo a început povestea. În 2007, şi-au constuit o cabană, un loc doar al lor. Câţiva ani mai târziu, s-au găndit că locul este prea frumos să nu fie arătat şi semenilor.
Anca Damian: În spatele oricărui proiect, există o poveste şi atunci ne-am gândit să facem ceva prin care să îi impresionăm pe cei mici, dar, în acelaşi timp, pe cei mari să îi întoarcem într-o zonă a copilăriei.
Şi aşa a apărut Povestea Calendarului: 12 căsuţe reprezentative pentru cele 12 luni ale anului, fiecare cu tematică proprie, rupte parcă din poveşti. Totuşi, munca depusă nu a fost deloc uşoară.
Biletele pentru a intra în parcul "Povestea Calendarului" costă între 10 şi 20 de lei
David Damian: Nu mi-a fost foarte greu să găsesc persoanele cu care să lucrez, doar că nu înţelegeau ce vreau să fac. A fost foarte complicat până am ajuns să vedem cu ce le facem să arate aşa real.
Povestea Calendarului se întinde pe aproximativ 10.000 de metri pătraţi. Zeci de constructori, arhitecţi, designeri şi artişti plastici au lucrat zile la rând, pentru a da viaţă acestui loc feeric. Acum, turişti din toate colţurile ţării se bucură de rezultat.
În fiecare săptămână, în parcul de poveste sunt organizate concursuri şi activităţi distractive pentru cei mici. Pentru intrare, adulţii plătesc 20 de lei, iar copiii 10 lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰