Antena Meniu Search
x

Video Piața din România în care bișnițarii sunt interziși este pustie. Halele au fost modernizate și inaugurate cu mare fast în urmă cu doar o lună

Trebuia să fie o gură de oxigen pentru producătorii locali, dar a ajuns un eşec răsunător. Una dintre cele mai vechi pieţe de legume şi fructe din Craiova, modernizată şi inaugurată cu mare fast, ar fi trebuit să fie plină de producători din zonă şi clienţi. Însă, la aproape o lună de la deschidere, în piaţă bate vântul.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 01.08.2022, 23:07

Vezi și

Craiova, Piaţa Chiriac. Un banner cu mesajul „Am deschis” tronează pe gardul dinspre bulevard. De la depărtare, locul proaspăt modernizat te atrage cu halele sale, unde bişniţarii au interzis. Surpriza apare după ce treci porţile.

„Avem 1,2,3,4,5,6 standuri la care nu este niciun producător”

Piaţa e mai mult pustie. Dintr-un atelier de reparat drujbe, doi bărbaţi fac haz de necaz. ”La produsele româneşti este pustiu”.

Câţiva paşi mai incolo, doi cumpărători au venit cu mari speranţe. „Deocamdată, nu am văzut prea multe. Probabil deschid mai târziu”.

Pe acelaşi subiect

Piață cu comercianți puțini și ofertă limitată

Când se lămuresc, oamenii fac stânga împrejur cu traista goală

Doar la trei tarabe găsim câte ceva. Cu marfa în sacoşă, întrebăm de testerul promis de primărie, cu ajutorul căruia am putea verifica gratis dacă produsele sunt naturale, practic dacă au sau nu stimulenţi. Deşi ar trebui să existe două astfel de testere, nu reuşim să găsim niciunul.

Vânzător: Eu, dacă mă întreabă un client şi vrea să testeze marfa, cu cea mai mare plăcere.

Reporter: Dar nu ştiţi unde?

Vânzător: Nu ştiu unde.

Cristina Oprea, reporter Observator: Comercianţi puţini, ofertă limitată, dotări imposibil de găsit. Când tragi linie constaţi că ai venit la pomul lăudat.

Autoritățile spun că lunea mereu e piața mai depopulată

La deschiderea pieţei în urmă cu mai puţin de o lună, erau promisiuni din belşug.

Lia Olguţa Vasilescu, primar Craiova: Am luat legătura cu toţi primarii de pe Valea Dunării înainte de a deschide această piaţă şi ne-au promis cu toţii că se vor asigura să avem aici tot timpul produse de sezon.

De la conducerea administraţiei pieţelor, lucrurile se văd diferit. Noi suntem de vină că am mers la cumpărături în ziua nepotrivită.

Alin Mărăcine, director pieţe Craiova: Noi spunem că mergem bine, chiar foarte bine, adică mai bine decât ne-am fi aşteptat chiar noi. Lunea întotdeauna piaţa este mai depopulată.

Cu toate că majoritatea tarabelor sunt goale, directorul dă asigurări că toate au fost deja închiriate de fermieri şi vor fi pline cu fructe şi legume de sezon. În plus, a explicat că testarea produselor este posibilă, dar numai în magazinul alimentar din incinta pieţei, nu şi la producători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Piața din România în care bișnițarii sunt interziși este pustie. Halele au fost modernizate și inaugurate cu mare fast în urmă cu doar o lună