Antena Meniu Search
x

Video Planta-minune care întărește imunitatea, tratează stresul și poate fi folosită cu succes în industria vestimentară sau construcții, la mare căutare în România

Ulei, săpun, ciocolată, rochii sau... cărămizi. Ce au în comun aceste produse ce, aparent, nu au nimic de-a face unul cu altul? Toate pot fi făcute din... cânepă.

de Redactia Observator

la 25.10.2022, 16:50

Vezi și

Aceeaşi cânepă tradiţională, cultivată în trecut, pe zeci de mii de hectare în România şi care, din cauza confuziei generate de înrudirea cu planta de canabis, a fost interzisă o perioadă. Astăzi, a revenit în rândul culturilor de interes.... graţie beneficiilor sale multiple, mai ales în tratarea stresului, atât de răspândit în zilele noastre. 

În trecut, era cultivată pe zeci de mii de hectare

Client-comerciant: Aveţi ceva şi pentru articulaţii?

Ulei de articulaţii, da. Ar fi unul dintre acestea...

Pe acelaşi subiect

Sau mai avem şi acest ulei de masaj organic complet.

Este doar una din zecile de întrebuinţări pe care le are cânepa în zilele noastre. Ba chiar şi-a dovedit eficienţa în tratarea stresului sau a unor boli grave, dar şi la întărirea imunităţii. 

Dr Mircea Dogariu– medic medicină generală: Toate afecțiunile care au la baza o inflamație sunt indicate ca și tratament pentru uleiul de cânepă cu CBD, cum este diabetul. CBD-ul, are o aplicare foarte bună în ceea ce privește reacțiile imunologice la pacienții oncologici. 

Sincron Maria Zamfirache – nutriționist: Ca supliment ea conține toți aminoacizii o putem compara cu carnea e un produs asimilabil 100%. Conține omega 3, 6 și 9, e un produs complet. Trebuie să mănânci puțină cânepă și ai energie pentru toată ziua. 

Adică un mic dejun cu lapte de cânepă făcut acasă din seminţe sau un ceai terapeutic din frunze. Toate aceste preparate au la bază o substanţă extrasă din cânepa tradiţională, care nu are efecte psihoactive, aşa cum mulţi ar fi tentaţi să creadă. Puţini sunt însă cei care îşi pot imagina o garderobă din cânepă. Veste, paltoane, rochii elegante şi tot felul de accesorii sunt create din fibrele acestei plante-minune. 

Producător: Această vestă care se poate purta în foarte multe combinaţii vestimentare... Le creăm un design ce poate fi combinat cu piese moderne. 

O astfel de vestă cu broderii tradiţionale ajunge şi la 300 de euro.

Anca Ţârlea– producător Alba: Fibra naturală de cânepă are foarte multe calități printre ele e antibacteriană. Respiră pielea foarte bine prin ea.

Cânepa se foloseşte şi în industria materialelor de construcţii. Sub formă de cărămizi, bolţari sau chiar în izolaţii ecologice şi acoperişuri.

Muncitor: Am făcut un bloc de cânepă. Nu primeşte oxigen, nu se elimină apa din el, nu se întăreşte. Se întăreşte în 21 de zile. 

Înainte de 1989, România era al treilea cel mai mare producător de cânepă din Europa. După o perioadă în care nu s-a cultivat deloc, în ultimii ani, cânepa a revenit pe ogoare. Anul trecut, am avut o producţie de aproape 3.000 de tone.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Planta-minune care întărește imunitatea, tratează stresul și poate fi folosită cu succes în industria vestimentară sau construcții, la mare căutare în România