Antena Meniu Search
x

Video Pompierii români şi francezi luptă cot la cot pentru stingerea incendiilor devastatoare din Gironde. "Nu vorbim aceeaşi limbă, dar avem aceeaşi misiune"

Pompierii români dislocaţi în Franţa au intrat deja în acţiune, într-unul dintre uriaşele incendii de pădure din această ţară.

de Redactia Observator

la 13.08.2022, 08:35

În departamentul Gironde din sud-vestul ţării, românii au acţionat pentru protejarea clădirilor de locuit, lichidarea focarelor ascunse şi menţinerea liniei de protecţie faţă de frontul incendiului. Capacitatea de 10.000 de litri a mijloacelor tehnice folosite a asigurat eficienţa şi continuitatea intervenţiei, potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Franţa apreciază ajutorul pompierilor români

Posturile de televiziune franceze au relevat buna colaborare dintre români, francezi şi colegii lor din alte ţări ca Suedia, Germania sau Grecia. "Chiar dacă nu vorbim aceeaşi limbă, suntem cu toţii pompieri şi avem aceeaşi misiune", a declarat unul din comandanţii francezi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Pompierii români şi francezi luptă cot la cot pentru stingerea incendiilor devastatoare din Gironde. "Nu vorbim aceeaşi limbă, dar avem aceeaşi misiune"