Antena Meniu Search
x

Video Povestea impresionantă a lui Victor, băimăreanul care a luat punctaj maxim la Olimpiada de Matematică pentru Juniori

Performanţă remarcabilă pentru un elev din Baia Mare. Victor-Vasile Dragoş a câştigat medalia de aur cu punctaj maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. Pasiunea pentru matematică a descoperit-o încă din clasa a cincea când a participat la două olimpiade. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 06.07.2022, 08:33

Vezi și

Băimăreanul Victor-Vasile Dragoş este unul dintre elevii care au luat punctaj maxim la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori. De altfel, performanţa sa a ajutat echipa României să iasă pe primul loc, în competiţie. Pasiunea pentru matematică a descoperit-o încă din clasa a cincea, când a avut de ales între cifre şi muzică.

Cum a apărut dragostea pentru matematică

Dragoş Victor Vasile: În clasa a 5-a am fost și la olimpiada de pian și la cea de matematică. La mate am avut marea bucurie pentru că m-am calificat la faza națională. A fost o surpriza pentru mine, iar din acel moment am știut ce să aleg. Matematica este mai mult pentru mine.

Pentru a fi competitiv, Victor se antrenează intensiv, mai ales înainte de concursuri.

Pe acelaşi subiect

Profesor: Victor lucrează destul de mult la matematică. În momentele mai importante, înainte de concursuri, cam 10 ore pe zi, iar în rest cam 4, 5 ore. 

Alături de el este mereu mama sa.

Mama: Eu sunt mândră de fiul meu. Eu aș fi bucuroasă pentru orice ar face, dar această performanță e ceva deosebit și am am avut prilejul de a-l însoți la Sarajevo . Cred că a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viață mea. 

Andrei Bretan, profesor: Într-o viaţă de profesor, dacă ai un astfel de rezultat este extraordinar.

Lotul olimpic de juniori al României a obținut la Olimpiada Balcanică de Matematică patru medalii de aur şi două de argint. A fost cea mai bună echipă din cele 18 care au participat la concurs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Povestea impresionantă a lui Victor, băimăreanul care a luat punctaj maxim la Olimpiada de Matematică pentru Juniori