Antena Meniu Search
x

Preotul militar Mirel Ilie: "Mergeți mai încet, e mesajul lui Dumnezeu, cu această pandemie!"

Preotul militar Mirel Ilie a vorbit despre efectele pandemiei de coronavirus și ce ar trebui să înțeleagă oamenii din asta. Părintele a tranmis un mesaj tranșant: "Mergeți mai încet, e mesajul lui Dumnezeu, cu această pandemie!"

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 22.04.2020, 10:39

Coronavirus în România
Preotul militar Marcel Ilie - Armata României
  • Părintele Ilie Mirel e preot la Biserica Sfântul Elefterie Vechi.
  • E biserica comunității surzilor din București.

Preotul Mirel Ilie este preot la Biserica Sfântul Elefterie Vechi a comunității surzilor din capitală și, de 21 de ani, preot militar la Corpul de Control și inspecție al MApN. A fost numit “ostașul cu două uniforme” și “Militarul din brațele lui Hristos” pentru că părintele Ilie iubește două uniforme – atât cea a preoției, cât și haina militară.

Așa e prezentat părintele de publicația Armata României, care l-a intervievat pe preot după Paște, subiectul fiind pandemia de coronavirus:  "“Mergeți mai încet!”, cred că acesta este mesajul lui Dumnezeu. Eram antrenați într-o agitație permanentă, parcă nu ne mai bucuram de viață. Trebuie să apreciem ce avem. În nicio primăvară natura nu a fost mai frumoasă ca anul acesta.

Fiindcă am luat o pauză, putem să ne oprim să ascultăm păsările. Nu mai sunt claxoane, zgomot de motoare în trafic. Putem să ne oprim să observăm cum a crescut iarba pe marginea trotuarului, să admirăm copacii înfloriți. Acum avem timp.", e mesajul preotului.

Întrebat cu ce vom rămâne după această pandemie, preotul a răspuns: "Vom privi altfel lucrurile. O să vedeți că o să ieșim mult mai câștigați din asta. Aveți credință că nimic nu e la voia întâmplării. Dumnezeu ne-a transmis un mesaj."

Cât despre faptul că slujbele de Înviere au fost ținute fără credincioși, preotul a spus: "Poate că Dumnezeu a golit bisericile pentru a umple sufletele. În lumina Învierii lui Hristos, vom găsi puterea de a răzbate."

Citește și Bărbat în chiloți împușcat mortal de polițiști, în București Un șofer român i-a băgat în înălbitor pe bărbații pe care-i ducea ilegal în Anglia

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Preotul militar Mirel Ilie: "Mergeți mai încet, e mesajul lui Dumnezeu, cu această pandemie!"