Antena Meniu Search
x

Video Preparatele care i-au cucerit pe oameni la Street Food Festival pe Kiseleff. Câţi bani au scos din buzunar

Vremea ne-a oferit un răgaz plăcut în acest weekend: temperaturile au trecut de 20 de grade în multe locuri din ţară. În Bucureşti, s-a deschis pentru prima dată în acest an festivalul de street food de pe Bulevardul Kiseleff. Au fost mâncăruri pentru toate gusturile: de la burgeri la tacos, wafe sau preparate italieneşti. Ziua s-a încheiat cu o îngheţată artizanală şi un suc natural. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 22.04.2023, 20:51

Vezi și

Pe Bulevardul Kiseleff nu aveai loc să treci la amiază. Mii de oameni au venit să mănânce de prânz în aer liber la primul festival de street food din Bucureşti, de anul acesta. Burgerii sunt vedetele evenimentului şi au sfârâit pe plite toată ziua. 

Festivalul mâncărurilor bune

Oamenii au stat la cozi ca să cumpere ceva de mâncare. Un burger costă la festival între 30 şi 50 de lei. "Mâncare de stradă şi oameni mulţi care au ieşit la soare. Noroc că e vremea bună. (n.r. Am luat) un burger şi mai iau o limonadă. Îmi place că s-au pus măsuţe, sunt copaci pe aici, e ce trebuie, parcuri în jur", spune o femeie. "Minunat mi se pare. Sunt deschis pentru acest tip de evenimente şi sperăm să avem cât mai multe", mărturiseşte un bărbat. 

"Nu daţi banii pe prostii, luaţi un bubble la copii! Bubble waffle este un produs imprumutat din Asia pe care noi l-am adus în Romania. Este o vafă coaptă pe nişte plite speciale. La noi se umple cu îngheţată, frişcă, un băţ de ciocolată, sirop de ciocolată şi un topping pe care îl alege clientul. Avem cea mai ieftină waffle la 25 de lei", arată Ana Dumitru, comerciant waffle.

Pe acelaşi subiect

Altă rulotă, alte mirosuri ameţitoare. "Specialitatea noastră sunt frigăruile de berbecuţ. Avem o reteţă din Italia, Abruzzo, se numesc arosticini şi sunt delicioase. Secretul e să ai talent. În momentul în care ai talent şi faci cu pasiune, e normal să fie bun​", spune Andrei Isac, comerciant. Turiştii veniţi din Italia s-au simţit ca la ei acasă.

Lângă camioneta cu mâncare mexicană  oamenii au aşteptat zeci de minute ca să-şi facă pofta. "Avem buritos, cheesiuri, tot ce e specific mexican, tacos. Oamenii preferă cât mai multă brânză, în general", arată Robert Manole, bucătar tacos.

După masă oamenii au trecut pe la rulotele cu sucuri naturale şi îngheţată. "Servim green boost, veggie plus, smoothieuri, freshuri, limonade. Vremea e frumoasă, lumea a ieşit. Sperăm să fie cât mai bine. O limonadă pleacă de la 17 lei, un fresh 20 de lei, iar un smoothie 25 de lei", spune Alexandru Boldeanu, comerciant freshuri. 

"De străzi deschise pietonilor vom mai avea parte de weekendul viitor şi până la începutul lunii octombrie. Perioadă în care, weekend de weekend, mai bine de 30 de aretere vor fi restricţionate traficului rutier", transmite Andreea Milea, reporter Observator. Pentru cei care nu au ajuns astăzi, festivalul cu mâncare de pe Kiseleff mai este deschis şi mâine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Preparatele care i-au cucerit pe oameni la Street Food Festival pe Kiseleff. Câţi bani au scos din buzunar