Antena Meniu Search
x

Video De ce se înghesuie tinerii în Vama Veche de 1 Mai, deşi cazarea costă şi 100 de euro pe noapte

Mai sunt doar câteva zile până la vacanţa de 1 Mai, iar la mare se fac ultimele pregătiri pentru petrecerile devenite o tradiţie la început de sezon estival. Mulţi au rezervările deja făcute. Gradul de ocupare depăşeşte 70% în cele mai multe staţiuni. Dacă studiem ofertele, descoperim însă un trend nou în acest an. În Vama Veche, o cameră la hotel costă mai mult decât în Mamaia. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 22.04.2023, 20:20

Vezi și

"Dacă tot am venit aici, în Vamă, trebuia să încerc apa, să dau startul la sezon", spune Andrei, turist. Tinerii au furat startul sezonului la mare. Ca în fiecare an, Costineşti, Mamaia şi Vama Veche îşi vor împărţii turiştii de 1 Mai. La Vama Veche, se lucrează de zor la terasele care weekendul viitor vor vibra de lume.

1 Mai la mare. Cât costă cazarea

În Costineşti, gradul de ocupare e deja de 75%, iar în Mamaia Nord, 80%. Până şi în Mangalia s-au ocupat 70% din camere. O noapte de cazare în Mamaia va costa între 50 şi 200 de euro. La Vama Veche e chiar mai scump. În jur de 100 de euro pe noapte, la hotel. 

"Prognoza noastră pentru anul acesta e undeva la 50.000-60.000 de turişti pe întreg litoralul, însă cred eu că această valoare va fi depăşită în cazul în care vremea va fi excelentă", este de părere Ştefan Necula, director agenţie de turism.

Pe acelaşi subiect

Hotelurile se întrec nu doar în servicii şi preţuri, ci şi în oportunităţi de distracţie. "Sunt tradiţionalele mese, petreceri cu tematică grecească şi românească", arată Florentina Dumitrache, manager hotel. "Nu, nici de baie nu e ok. La fel va fi temperatura apei şi de 1 Mai, dar cu siguranţă se vor găsi temerari care vor vrea să facă o baie în mare", spune Andreea Petrescu, reporter Observator.

De ce preferă tinerii Vama Veche

Dar nu pentru asta e, de fapt, marea la mare cautare de 1 Mai. "Atracţia numărul 1 este pe festivaluri, cluburi, în general petrecerile de 1 Mai pe litoral ştiţi că sunt în vogă", explică Ştefan Necula, director agenţie de turism. "Aşa se merge de 1 Mai, la mare. E o tradiţie", mărturiseşte o tânără. "Prin Vamă o să mergem probabil de 1 Mai. Acolo se adună tot tineretul şi acolo o să ne distrăm mai tare ca aici un pic", spune un tânăr.

Sunt, totuşi, turişti care au preferat să vadă weekendul acesta marea, ca să evite aglomeraţia de 1 Mai. "Sunt şi multe probleme de 1 Mai, sincer. Foarte multă agitaţie, foarte multă aglomeraţie", crede un bărbat. "E mai frumos la pădure, la iarbă verde", este de părere o femeie.

Cu oale pline de borş şi grătare înţesate de peşte, restaurantele de la malul mării trec un ultim test înainte de aglomeraţia din weekendul viitor. "Încercăm să păstrăm gustul autentic de fructe de mare, să le servim cât mai natur. Scoicile de Marea Neagră sunt cele mai căutate", arată Alexandru Munteanu, manager restaurant.

Un lucru nu se schimbă nici anul acesta în staţiunile româneşti. Mai multe hoteluri s-au apucat de renovări cu câteva zile înainte de deschiderea sezonului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » De ce se înghesuie tinerii în Vama Veche de 1 Mai, deşi cazarea costă şi 100 de euro pe noapte