Antena Meniu Search
x

Prețul chiriilor a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii șase ani

Un trai mai scump vor avea toţi cei care stau într-o locuinţă închiriată. Preţul la chirii a atins cel mai mare nivel din ultimii şase ani.

Vezi și

Un trai mai scump vor avea toţi cei care stau într-o locuinţă închiriată. Preţul la chirii a atins cel mai mare nivel din ultimii şase ani. Bula imobiliară, din acest moment, dar şi cererea uriaşă de pe piaţă a dus la scumpiri. Iar experţii vorbesc despre costuri tot mai mari în următoarele luni.

Aşa arată un apartament de închiriat în Sectorul 3 al Capitalei. Acum, cele mai multe cereri vin de la studenţi. Unii dintre ei împart casa pentru a ieşi mai ieftin. 

Preţurile la chirii au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii şase ani în toată ţara. În Bucureşti, de exemplu, pentru o garsonieră cu un minim de dotări, un chiriaş ajunge să plătească în jur de 250 de euro pe lună. Un apartament cu trei camere porneşte de la 500 de euro pe lună. În Timişoara costurile sunt la fel de mari. Aici, pentru o garsonieră, chiriaşul scoate din buzunar 300 de euro. În Cluj, chiriile sunt ceva mai ieftine. Un apartament cu două camere costă cât o garsonieră în Capitală.

Apartamentele de lux sunt închiriate, de obicei, de oameni de afaceri. Care preferă confortul unui apartament, decât o cameră la hotel. 

Un apartament de lux, într-un imobil nou, nu poate fi închiriat sub preţul de 900 de euro. În nordul Capitalei, costul mediu pentru o astfel de locuinţă este chiar de 2.500 de euro pe lună. 

Analiştii estimează că preţurile vor urma să crească şi mai mult în următoarele 12 luni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Prețul chiriilor a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii șase ani