Antena Meniu Search
x

A crescut numărul cazurilor de viroze, odată cu scăderea temperaturilor. Ce ne sfătuiesc medicii

Fluctuaţiile de temperatură, dar şi începerea şcolii i-au trimis pe părinţi direct la Unităţile de Primiri Urgenţe cu cei mici.

Vezi și

Fluctuaţiile de temperatură, dar şi începerea şcolii i-au trimis pe părinţi direct la Unităţile de Primiri Urgenţe cu cei mici. Numărul cazurilor de viroze a crescut cu 15 procente în ultima săptămână, iar medicii se aşteaptă la un nou val în următoarea perioadă. Recomandarea e ca prima vizită să fie făcută la medicul de familie, de la primele simptome. 

La Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti numărul copiilor aduşi de părinţi la Camera de Gardă a explodat. Cei mici s-au îmbolnăvit în primele zile de şcoală. 

20 de copii au fost internaţi cu pneumonie. Din cele aproape 300 de prezentări la Unitatea de Primiri Urgenţe, 60 au fost cu viroze. Şi la Spitalul Marie Curie este aglomeraţie. 

În peste 30 la sută dintre cazuri, medicii de familie ar putea acorda îngrijirile. 

În următoarele zile, afară se va răci brusc cu peste 10 grade, iar efectele vor fi din plin resimţite de cei mai vulnerabili dintre pacienţi. 

Tratamentele fără recomandare medicală trebuie evitate, pentru că pe termen lung ar putea creea probleme grave. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » A crescut numărul cazurilor de viroze, odată cu scăderea temperaturilor. Ce ne sfătuiesc medicii