Antena Meniu Search
x

”Prima casă”, pe lista de așteptare. Fondurile sunt mai mici

A început bătaia pe creditele Prima Casă. Abia au fost viraţi banii de la stat şi deja mii de tineri s-au înscris pe listele de aşteptare.

Vezi și

A început bătaia pe creditele Prima Casă. Abia au fost viraţi banii de la stat şi deja mii de tineri s-au înscris pe listele de aşteptare. Fondurile sunt mai mici, iar specialiştii cred că se vor termina mai repede anul acesta. Dezvoltatorii au deja comenzi pentru blocuri la care abia au turnat fundaţia.

Valentin Enache este unul dintre cei aproape 17.000 de tineri care au şanse să se mute, anul acesta, în... prima casă. Avansul de cinci la sută este principalul avantaj. Pentru un credit imobiliar, clienţii trebuie să plătească cel puţin 15% din valoarea casei.

Dacă locuinţa este veche, puteţi primi un credit de până la 57.000 de euro, în schimb, dacă este nouă, adică construită de maximum cinci ani, puteţi primi un credit de până la 66.000 de euro. Iar de aceşti bani, spun dezvoltatorii, vă puteţi achiziţiona chiar şi un apartament de trei camere.

Fondurile pentru Prima Casă sunt cu cinci miliarde de lei mai mici decât anul trecut. Ceea ce i-a făcut pe mulţi români să se grăbească. 

Anul trecut, băncile primeau şi 500 de cereri într-o singură zi. Au existat zvonuri că programul susţinut de stat va dispărea ori vor fi impuse noi condiţii de venit şi de vârstă. 

Programul Prima Casă va fi derulat prin intermediul a 15 bănci. Anul acesta, statul vrea să ia măsuri împotriva instituţiilor bancare ale căror dosare au fost invalidate, în număr mare, de către Fondul de Garantare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ”Prima casă”, pe lista de așteptare. Fondurile sunt mai mici