Video

Primăria din Timişoara a aflat de la străini că cel mai vechi pod metalic trebuie reabilitat. Cum explică autorităţile situaţia

De Iulia Pop.
Publicat: 15.04.2021, 16:50.
Actualizat: 15.04.2021, 16:51

Noroc cu austriecii. Primăria din Timişoara a ajuns să afle de la străini că celui mai vechi pod metalic din oraş i-a expirat durata de viaţă şi că ar trebui reabilitat. Notificarea a venit chiar din Viena.

Nu degeaba Timişoarei i se spune Mica Vienă, iar Timişoara a fost parte din Imperiul Austro-Ungar. Când austriecii au plecat din oraş au luat cu ei toate documentele construcţiilor pe care le-au realizat în acea perioadă. Moştenirea a rămas. Una dintre ele este chiar acest pod de fier din cartierul Iosefin şi pentru care primăria Viena a păstrat, a digitalizat toate documentele, a notificat primăria Timişoarei că această construcţie a ieşit din durata de viaţă de 100 de ani.

Cum explică autorităţile locale situaţia

Citește și:

Hârtia a venit la primăria Timişoara la sfârşitul anului trecut, însă când am cerut reprezentanţiilor municipalităţii să arate acel document, au spus că nu se găseşte, că a fost pierdut ori între birouri, ori între departamente.

Niciunul dintre foştii edili nu a reuşit să pună la punct un proiect de reabilitare. Promisiuni că se va face nu există nici măcar pentru acest an. Singurele asigurări este că se începe documentaţia.

Nu este singurul astfel de exemplu. Podul Traian din Piaţa Maria care din 2006 a fost reabilitat tocmai pentru că a venit o astfel de notificare.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.