Antena Meniu Search
x

Primele amenzi pentru românii care au încălcat restricțiile de deplasare impuse pe timpul nopții. Video

Avem şi primele amenzi pentru românii care au încălcat restricţiile de circulaţie pe timp de noapte. Poliţiştii au organizat filtre în toată ţara, iar cei care nu aveau declaraţie pe proprie răspundere şi un motiv justificat de deplasare au fost sancţionaţi. Unii s-au scuzat că au pierdut noţiunea timpului. Alţii au afirmat că n-au aflat încă de noile reguli. Amenzile pornesc de la 500 de lei şi pot ajunge până la 2.500 de lei.

de Alexandra Duminică

la 10.11.2020, 07:57

Vezi și
  • Amenzile pentru deplasările nejustificate pe timpul nopții variază între 500 și 2.500 de lei.

A fost prima noapte în care poliţiştii din Capitală le-au dat amenzi celor prinşi fără motiv pe străzi după ora 23. Aceşti tineri, trei în maşină, au încercat în zadar să scape de sancţiuni.

Tânăr: Avem măşti, tot ce ne stă în putinţă, am văzut la TV. Ne-a prins ora asta pe drum. Am fost la o petrecere, am făcut un cadou de 60 de lei şi acum dumneavoastră ne opriţi în trafic.

Daţi-ne amendă! Ce să vă spun mai mult de atât? V-am spus tot ce mi-a stat în putinţă.

Polițist: Având în vedere că niciunul nu are declaraţie, o să fiţi sancţionaţi fiecare.

Ieşirea nocturnă i-a costat, pe fiecare în parte, 500 de lei. Nu au fost singurii prinşi pe picior greşit. Acest bărbat susţine că abia a intrat în ţară şi nu a aflat de noile reguli.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt Inspectoratul General al Poliției Române: Nu suntem aici Poliţia versus cetăţeni, suntem în aceeaşi tabără în această luptă cu acest nou coronavirus. Tocmai de aceea fiecare trebuie să înţeleagă, să respecte aceste norme sanitare.

Toţi cei care au ieşit din case trebuie să aibă un motiv bine întemeiat. Poliţiștii au identificat multe persoane care nu au respectat măsurile impuse de autorități.

Noile reguli au fost încălcate şi în Constanţa. Un localnic povesteşte că a citit hotărârea guvernanţilor şi a înţeles că e suficient să aibă la el documentele de călătorie. Tocmai a intrat în ţară din Turcia: "Acum am intrat în România. Se poate verifica acest lucru. Dacă eu completez acum, de mână, acea declarație, cu cât este mai valabilă decât un document oficial?".

Aceeaşi scuză a invocat-o şi un şofer prins fără declaraţie în Iaşi: "Vin din Elveţia şi plec acasă, în Republica Moldova. Nu am ştiut legea, eu plec acasă, sunt în tranzit".

Amenda pentru deplasările nejustificate pe timp de noapte poate ajunge până la 2.500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Primele amenzi pentru românii care au încălcat restricțiile de deplasare impuse pe timpul nopții. Video