Antena Meniu Search
x

Primul pui de ren s-a născut în captivitate într-un sat din Braşov

Moş Crăciun are un ajutor de nădejde în România! Într-un sat din Braşov a venit pe lume primul pui de ren născut în captivitate, în ţara noastră.

de Redactia Observator

la 26.05.2020, 12:02

Vezi și
  • Puiul de ren este vedeta rezervaţiei.
  • Puiul de ren este sănătos tun.

Dacă ar fi fost băiat, l-ar fi chemat Rudolf. Este însă fetiţă şi găsirea celui mai potrivit nume îi dă bătăi de cap primarului din localitate. Aşa că a trecut la următorul pas. A dat vestea pe Facebook şi caută acolo cele mai bune idei.

Puiul de ren este vedeta rezervaţiei din satul Vama Buzăului. Deşi abia a venit pe lume, este plin de enrgie. Îngrijitorii spun că se joacă toată ziua alături de mama sa.

Puiul de ren este sănătos tun. Nici la naştere nu au fost probleme. Însă pentru a fi conceput, îngrijitorii au dat o mână de ajutor părinţilor.

Medic veterinar: Noi tot voiam sa vina un pui de ren si nu venea, cu toate ca ei au fost liberi sa isi manifeste sentimentele de iubire. Puiul de ren nu aparea si atunci, dupa o lunga asteptare, am decis sa aplicam o schema de tratament. Practic, am facut o stimulare ovariana, o inducere artificiala a caldurilor, care a dat rezultate.

Cuplul de reni a fost adus anul trecut, din Olanda. Urmează acum ca puiul să primească şi un nume. Pe durata stării de urgență, cât timp rezervaţia a fost închisă, s-a mărit și comunitatea zimbrilor.

Tiberiu Chirilaș – primar Vama Buzăulului: Avem inca cinci puiuti de zimbru, cu varste cuprinse intre o saptamana, doua saptamani si doua-trei luni. Practic sunt nascuti in primavara acestui an, cat toata lumea era in izolare.

Rezervația Naturală Valea Zimbrilor a fost redeschisă publicului după încheierea stării de urgenţă. Aici pot fi văzuți zimbri, reni, cerbi, căprioare, dar și păuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Primul pui de ren s-a născut în captivitate într-un sat din Braşov