Antena Meniu Search
x

Primul târg de invenții și inovații în domeniul alimentar din România a ajuns la final

Concluziile prezentărilor și ale conferințelor științifice din cadrul INOVALIMENT susțin direcțiile în cercetare alimentară, care își propun valorificarea reziduurilor alimentare, care devin adevărate surse de compuși biologici activi, stoparea risipei alimentare și înlocuirea produselor de sinteză, din componența alimentelor, cu ingrediente naturale, obținute prin valorificarea reziduurilor de fructe și legume.

de Redactia Observator

la 27.11.2020, 17:41

Premiul ”INOVALIMENT 2020” a fost câștigat de o echipă de cercetători a Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor de la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați, care a propus valorificarea unor reziduuri precum cojile de vinete și folosirea unor tehnologii inovatoare de microîncapsulare a bacteriilor lactice, care conferă protejarea compușilor biologici activi pe care acestea le conțin.

În cadrul târgului fost prezentate peste 45 de lucrări științifice, din categorii precum: alimente funcționale, alimente sustenabile, ingrediente inovatoare, tehnologii inovative și siguranța alimentelor.

Au fost acordate 5 premii, respectiv premiile I, II, III, mențiune, precum și Premiul Special INOVALIMENT 2020.

Nina Nicoleta Condurache, coordonator echipa câștigătoare

Nina Nicoleta Condurache, coordonator echipa câștigătoare

Principalele criterii care au stat la baza acordării premiilor au fost: gradul de noutate și factorul ”wow”, utilizarea tehnologiilor emergente și aplicarea principiilor economiei durabile, eficiența implementării și aplicabilitatea proiectelor, precum și potențialul pieței.

În cadrul Târgului Internațional de Invenții și Inovații ”INOVALIMENT” au avut loc și o serie de conferințe științifice, susținute de cercetători științifici și specialiști din România și din afara țării. Valoarea științifică a conferințelor INOVALIMENT nu s-a rezumat doar la informațiile științifice noi, ci și la abordarea unor concepte comune precum medicină, nutriție sau gastronomie, ca științe ale viitorului.

Evenimentul s-a desfășurat online, pe site-ul www.inovaliment.ro, în perioada 23-27 noiembrie, și a fost organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Primul târg de invenții și inovații în domeniul alimentar din România a ajuns la final