Antena Meniu Search
x

Programul "masa caldă", un eşec. Autoritățile caută soluții pentru amenajarea sălilor de mese în școli

După ce Programul "masa caldă" s-a dovedit a fi un eşec în ultimii trei ani, Ministerul Educaţiei a găsit motivul. Nu avem spaţii în şcoli pentru aşa ceva. Prin urmare, autoritățile se vor ocupa mai întâi de amenajarea sălilor de mese şi mai apoi de implementarea programului.

de Redactia Observator

la 15.02.2019, 21:37

Vezi și

După ce Programul "masa caldă" s-a dovedit a fi un eşec în ultimii trei ani, Ministerul Educaţiei a găsit motivul. Nu avem spaţii în şcoli pentru aşa ceva. Prin urmare, autoritățile se vor ocupa mai întâi de amenajarea sălilor de mese şi mai apoi de implementarea programului. 140 de milioane de lei vor pleca de la bugetul statului pentru cantinele şcolare şi alte 65 de milioane de lei pentru toalete. Problema este că cele mai multe şcoli nu deţin terenuri pentru construcţii noi. 

Ciorbiţa de pasăre, cartofi frantuzeşti şi măr. Este meniul pe care unii elevi din Capitală îl primesc vinerea la şcoală. Sunt norocoşi pentru că şcoala a primit bani de la autorităţile locale pentru programul masa caldă.

Alte 2 milioane de elevi din România îşi doresc acelaşi prânz. Şi unde Ministerul Educaţiei nu îşi face treaba, ONG-urile rezolvă problema. Se întâmplă într-o localitatea din Vâlcea.

Problema celor mai mult şcoli din România nu este doar că le lipseşte meniul, ci şi spaţiul în care ar putea lua masa. Containerele ar putea fi o soluţie, spun specialiştii.

Containerele, o soluție pentru școli

Ca să încapă o serie întreagă de elevi, ar fi nevoie de cel puţin trei containere pentru sala de mese. Daca vorbim despre toalete, ar fi suficient și un contaier, care să fie bine compartimentat. O problemă pentru foarte multe școli care nu dețin, practic, acest teren liber.

Ar putea doar să taie din unele terenuri de sport sau spaţii de joacă, spun profesorii. Dar tot nu ar putea fi o soluţie pentru toate zonele ţării.

Aproape două mii de şcoli din toată ţara au încă toaleta în curte.

Preţul unui container începe de la 3 mii de euro şi poate depăşi 20 de mii de euro, în funcţie de dotări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Programul "masa caldă", un eşec. Autoritățile caută soluții pentru amenajarea sălilor de mese în școli