Antena Meniu Search
x

Se dă stingerea la terase și baruri, după ora 23:00. Noi restricții în București și alte 7 județe

E ultima noapte de distracţie la mare! De mâine barurile, cluburile şi sălile de jocuri de noroc vor fi închise după ora 23. Guvernul a decis să stingă lumina mai devreme în judeţele unde există cel mai mare risc de răspândire a virusului. Este vorba despre Bucureşti şi şapte judeţe. Nici petrecerile de nuntă sau botez nu mai pot fi ţinute după această oră.

de Redactia Observator

la 01.08.2020, 20:28

Vezi și
  • Măsura, în vigoare în următoarele 14 zile
  • Proprietarii din HORECA se plâng de eventualele pierderi

De mâine, în Centrul Vechi, la ora 23 se dă stingerea. E ora la care terasele sunt pline şi distracţia abia începe.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Măsura este valabilă timp 14 zile. Chiar şi aşa, managerii teraselor se plâng că afacerile vor avea de suferit.

Daniel Mischie, președintele HORA: Această piedică în calea funcţionării teraselor va duce practic la o pierdere de vânzări consistentă având în vedere că vânzarea de seară, în zona de terase, constituia 50-60% din totalul vânzărilor care şi aşa sunt afectate cu mai mult de 50%.

Doar în Centrul Vechi al Capitalei sunt peste 100 de terase, iar închiderea lor începând cu ora 23, cel puţin, ar însemna o adevărată loitură financiară, spun patronii acestor societăţi. De altfel, în industria Horeca în ultimul an de zile, cifra de afaceri a scăzut cu aproape 70% şi 40% dintre patroni au ales să suspende activitatea. 02.58

Decizia se aplică şi în Ilfov, Argeş, Prahova, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa şi Galaţi.

Ludovic Orban, premierul României: În judeţele cu răspândirea mare a virusului unde există risc de infectate.

Decizia îi loveşte cel mai rău pe tinerii care merg la mare. Terasele unde în fiecare noapte de  weekend era arhiplin vor pune zăvorul pe uşă la ora la care altădată abia deschideau. Nici ziua, clienții nu mai au voie să danseze sau să socializeze în zona barului.

Monalisa Morariu, patron terasă: La ora 23 încă mai aveam comenzi, era un flux foarte mare în locație și, din păcate, trebuie să ne conformăm cu noua lege.

Şi muzica se va opri fix cu o oră înainte de miezul nopţii.

Mirela Năsturică, cântăreaţă: Atunci când doresc o melodie, probabil, sau când spune: „Sunt din zona Gorjului”, dau un exemplu, trebuie să îi cânți o melodie de la scenă frumos omului, iar omul să vadă că, stați puțin, nu mai am cum, pentru că e ora 11.

Măsura îi afectează şi pe cei care aveau programate în următoarele două săptămâni nunţi sau petreceri de botez. Niciun eveniment privat nu va fi permis după ora 23.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Se dă stingerea la terase și baruri, după ora 23:00. Noi restricții în București și alte 7 județe