Antena Meniu Search
x

Protest cu oi şi vaci în faţa sediului APIA Brașov

Protest cu oi şi vaci în faţa sediului APIA Brașov. Aproape 100 de fermieri din Ticuş se plâng că de trei ani nu îşi primesc subvenţia pentru animale

Vezi și

Protest cu oi şi vaci în faţa sediului Apia BraŞov. Aproape 100 de fermieri din Ticuş se plâng că de trei ani nu îşi primesc subvenţia pentru animale

Directorul agenţiei locale spune că nu poate vira banii din cauza unei adeverinţe pe care noul primar ar trebui să o elibereze către asociaţia de crescători. Dar edilul nu le dă nici adeverinţa, nici soluţii. Disperaţi că nu mai au cu ce să îşi hrănească animalele, crescătorii din Ticuş au blocat cu peste 20 de oi şi trei vaci intrarea în sediul Apia din Braşov.

În urma unui contract de închiriere semnat între fostul edil din Ticuş şi preşedintele asociaţiei, aproape 800 de hectare de păşune au fost date în folosinţă crescătorilor. Noul primar însă a refuzat să recunoască legitimitatea contractului şi a dat în judecată asociaţia.

Conform legii, subvenţia pe cap de animal se plăteşte doar fermierilor care dovedesc că au şi loc pentru păşunat. Iar acest lucru îl pot face numai printr-o adeverinţă eliberată de primărie.

Conducerea Apia Braşov are mâinile legate într-un nod birocratic. Nu poate elibera subvenţiile fără adeverinţă. Iar primarul refuză până şi să vorbească cu fermierii.

Crescătorii îşi plătesc taxele. Dar nu au au văzut până acum nici un sfanţ din cei 240.000 de euro pe care ar fi trebuit să îi primească, în total, pe ultimii trei ani.

Edilul nu a fost de găsit, să comenteze cazul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Protest cu oi şi vaci în faţa sediului APIA Brașov