Antena Meniu Search
x

Video Rabla pentru electrocasnice 2021: Câți români și-au făcut cont în primele 6 ore. Lista obiectelor pe care le puteți schimba

Rabla pentru electrocasnice a intrat oficial în priză. În acest an statul pune la bătaie 75 de milioane de lei pentru achiziţia de electronice şi electrocasnice. În primele şase ore de la lansarea programului, 60 de mii de oameni şi-au făcut deja cont pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Andra Mitu
de Andra Mitu

la 14.05.2021, 21:33

Vezi și

După o ediţie ratată la start, autorităţile au schimbat regulile. Acum, cei care vor să îşi cumpere electrocasnice noi, cu ajutor de la stat, trebuie să se înscrie mai întâi în program. Au la dispoziţie o săptămână.

Tot ce trebuie să facă este să intre pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, să creeze un cont nou, să completeze câmpurile obligatorii şi să ataşeze o declaraţie pe propria răspundere prin care se angajeze că vor preda aparatul vechi. 

O condiţie mai greu de îndeplinit de cei în vârstă. "La țara oamenii nu prea ştiu. Cel mai știu cei de la oraș, care au un calculator, un laptop, un telefon mai performant și pot sa rezolve treaba". 

Trei etape de program

Pe acelaşi subiect

Andra Mitu, reporter Observator: "Prima noastra grija în momentul în care ne cumpărăm un frigider nou este cum îl ducem acasă. Vestea buna este ca magazinele se ocupa și de transport, doar ca pentru asta va trebui sa scoatem din buzunar 35 de lei".

Curierii pot lua şi aparatul vechi, doar că pentru asta trebuie să mai plătim 15 lei. În numai şase ore, aproape 60 de mii de oameni îşi făcuseră deja cont, în speranţa că vor beneficia de voucherele cuprinse între 200 de lei şi 500 de lei. 

"E foarte bun ideea. Am mai luat și anul trecut frigiderul mă consult și cu soția să vedem ce putem să luăm, să schimbăm. Te ajută, sunt 400 lei totuși, nu sunt chiar atât de puțini".

În acest an, programul se desfăşoară în trei etape. Andrei Iorgulescu, director general proiecte AFM: "Fiecare etapă va dura două săptămâni, timp în care cei care şi-au creat conturi în aplicaţie vor putea, prin aceste conturi de utilizator, să selecteze voucherele aferente categoriei". 

200 de mii de români ar urma să beneficieze de program

Pe 21 mai, vor fi eliberate tichete pentru cei care vor vor să îşi schimbe maşinile de spalat vase şi rufe şi frigiderele. Între 4 şi 17 iunie se va desfăşura etapa dedicată laptopurilor, tabletelor si televizoarelor. Primele două etape au un buget alocat de 30 milioane lei fiecare. A treia şi ultima etapă, între 18 iunie si 1 iulie, este dedicată aparatelor de aer condiţionat, uscatoarelor de rufe şi aspiratoarelor. Retailerii dau asigurări că au stocuri suficiente. 

Alexandru Niculescu, vicepreşedinte operaţiuni: "Ne așteptam sa vedem un interes crescut pentru electrocasnicele mari ca acestea pe care le vedeți aici, precum și pentru laptopuri și tablete".

Cosmin Burducea, director magazin: "Estimăm un procent la 30 – 40 la sută, dacă nu 50 la sută majorarea vânzărilor în această perioadă". În total, 200 de mii de români ar urma să beneficieze de programul rabla pentru electrocasnice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Rabla pentru electrocasnice 2021: Câți români și-au făcut cont în primele 6 ore. Lista obiectelor pe care le puteți schimba