Antena Meniu Search
x

Video Raluca Turcan a mers în comuna cu cei mai mulţi asistaţi social. Oamenii, nemulţumiţi de oferta ministrului: "Ce, prea multă muncă" - VIDEO

Am plecat ca să muncim, dă Doamne să nu gasim! Beneficiarii de venit minim garantat nu se înghesuie să muncească, dar nici soluţiile pentru ei nu sunt adaptate realităţii. Ministrul Muncii Raluca Turcan a mers în vizită în localitatea cu cei mai mulţi asistaţi social fără carte. Ce a ieşit din întâlnirea celor două realităţi, cea de la vârful ministerului şi cea de pe uliţele cu noroi, vedeţi în reportajul următor.

de Adrian Obreja

la 20.05.2021, 22:21

Vezi și

În comuna cu cei mai mulţi beneficiari din ţară de venit minim garantat fără școală, Viziru, judeţul Brăila, a venit în control chiar Guvernul. Mai exact, Ministrul Muncii. Oamenii se apără şi spun că nu sunt leneşi, doar că nu au studii să poată fi angajați. O recunoaşte şi primarul. 

Cornelia Măcrineanu, primar interimar Viziru: Pentru că în Viziru ca să lucreze, nu au unde. Dar trebuiau să facă naveta și pentru naveta este foarte greu. 

Banii din ajutor social nu le ajung oricum. 

Reporter: Cât e pe lună ăsta?

Pe acelaşi subiect

Asistaţi social: 120 de lei. Poți să trăiești pe banii ăștia? Ce e asta? Bătaie de joc!

Reporter: Și pentru banii ăștia trebuie să prestați în folosul comunității?

Asistaţi social: Da, 6,7 zile. Avem graficul acolo.

Unul din cinci locuitori din Viziru primeşte ajutor social

Pe lângă recordul naţional, Viziru se mai laudă şi cu unul judeţean. Unul dintre cinci locuitori primeşte ajutor social. O problemă cronică, pe care ministrul Muncii a vrut să o vadă cu ochii ei. Pe o ploaie torenţială, a păşit cu grijă printre bălţi şi s-a dus direct în sala de festivităţi a primăriei.

Raluca Turcan, ministrul Muncii: Scopul întâlnirii de astăzi este pentru a ne cunoaște puțin și pentru a vedea care sunt perspectivele dumneavostră pentru viitor. V-ati dori sa munciti?

Asistaţi social: Cum sa nu, bineinteles. 

Oferta ministerială de cursuri de calificare nu a fost însă pe placul oamenilor. 

Cornelia Măcrineanu, primar interimar Viziru: Au venit sa le promita o a doua şansă pentru a-i integra in societate, dar probabil a iesit ceva politic. 

Asistat social: Ce, prea multa muncă... si vrem sa facem si-o prostie? Măcar ia bani aici. 

După vizita eșuată şi exerciţiul de imagine ratat, Raluca Turcan a plecat la sediul Casei de pensii din Brăila. 

În județul Brăila, sunt peste 3.000 de persoane care primesc venitul minim garantat. Iar la nivel național, peste 172.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Raluca Turcan a mers în comuna cu cei mai mulţi asistaţi social. Oamenii, nemulţumiţi de oferta ministrului: "Ce, prea multă muncă" - VIDEO