Antena Meniu Search
x

Video Record la serviciul de permise din Craiova: 4000 de candidaţi pe lună. "E o şansă pentru a obţine mai mulţi bani"

Fie din dorinţa de a se deplasa în siguranţă cu un autoturism personal, fie pentru un job mai bine plătit, în anul care a venit cu atât de multe schimbări, la serviciul de permise a fost cel mai mare număr de candidaţi din ultimii zece ani. E record de cereri mai ales la permisele pentru profesionişti, unde, printre candidaţi, sunt şi foarte multe femei.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 18.05.2021, 10:28

Vezi și

Aşa arată fiecare zi la Direcţia Regională de Permise din Craiova. Forfotă de la depundea dosarului şi până la susţinerea examenelor teoretice şi practice pentru obţinerea permisului de conducere. Aproape 150 de candidaţi susţin zilnic sala, iar la proba practică, numărul celor care dau examen ajunge şi la 4000 de candidaţi pe lună. 

Cristina Oprea: "Supriza a venit anul acesta din partea femeilor, decise să doboare orice barieră. Este număr record de candidate, pentru obţinerea permiselor de profesionişti". 

Permis pentru bani mai mulţi

Este şi cazul Mihaelei, pe care am găsit-o pregătită de examen. Împinsă de soţ - şofer pe tir de 14 ani - Mihaela vrea să îşi schimbe meseria la 29 de ani. Pleacă din comerţ pentru a face echipă cu partenerul de viaţă... la volan.

Pe acelaşi subiect

Mihaela Istrătescu, candidată: "- Categoria C. Nu eu, soţul. Dar, aşa, e bine. Vrem să plecăm amândoi, în echipaj. E o şansă... pentru a obţine mai mulţi bani".

O altă candidată, tot Mihaela, şi ea încurajată de soţ, vrea să-şi schimbe jobul, pentru a face mai mulţi bani. Mihaela Baroană, candidată: Soţul vrea mai mult...Încercăm, încercăm.."

După un an cu grele încercări, cei mai mulţi aleg şoferia pentru a câştiga mai bine. Alţii îşi doresc permisul pentru a se deplasa în siguranţă într-o maşină proprie, departe de înghesuiala din mijloacele de transport.

Maria Vasile, şef serviciu permise: "O noutate a venit şi din partea cetăţenilor noştri români care lucrau în străinătate şi au revenit acasă fie că şi-au pierdut locul de muncă, fie că lucrează de la distanţă". 

Record la permise

"Aveam B-ul, acum dau pentru C, urmează E-ul şi urmează şi D-ul, toate".

Şi la nivel administrativ a fost nevoie de o reorganizare pentru a putea face faţă cererii mari, cauzate şi de restricţiile din timpul pandemiei. Probele au fost suspendate sau amânate şi luni de zile. 

Maria Vasile, şef serviciu permise: "Am reorientat lucrători din domeniul înmatriculărilor către examinări în vederea obţinerii permisului de conducere. Am găsit soluţii".

"Am dat acum un an o categorie şi a trebuit să aştept să dau acum alta, adică pentru profesionişti. Da, din prima, toate trei".

Peste 25.000 de solicitări au fost înregistrate de la începutul stării de alertă şi până în prezent la birourile Direcţiei Regionale de Permise Craiova, iar mai bine de jumătate dintre candidaţi au susţinut deja şi proba practică. La nivel naţional, e o creştere de 15% la obţinerea de permise de conducere faţă de 2019, anul de dinaintea pandemiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Record la serviciul de permise din Craiova: 4000 de candidaţi pe lună. "E o şansă pentru a obţine mai mulţi bani"