Antena Meniu Search
x

Exclusiv Poliţiştii care ar fi luat şpagă pentru permise s-au întors la treabă. Nu sunt alţi examinatori pentru candidaţi

Serviciul Permise Suceava are un deficit de examinatori. Astfel, polițiștii anchetați de procurorii DNA pentru că ar fi luat șpagă la examenele pentru acordarea permiselor de conducere își vor relua activitatea de examinatori după ce au fost eliberați din arestul IPJ Suceava.

de Mihaela Uretu

la 11.03.2021, 14:27

  • Polițiștii anchetați de procurorii DNA pentru că ar fi luat șpagă își vor relua activitatea de examinatori
  • Polițiștii au petrecut trei luni în arest preventiv

Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava se confruntă cu mari probleme de personal în ceea ce priveşte examinarea. În prezent, există șapte polițiști examinatori, în condițiile în care necesarul ar fi de 11-12 polițiști examinatori.

Astfel, trei dintre suspecții anchetați de procurorii DNA  își vor relua activitatea de polițiști examinatori după ce au au petrecut mai bine de 4 luni după gratii. Şi asta pentru că după eliberarea din arest instanța nu le-a impus restricții privind exercitarea atribuțiilor de polițist examinator.

Potrivit şefului de la Serviciului de Înmatriculări şi Permise Auto această soluţie de compromis este una provizorie. 

Alexandru Duțuc - şeful Înmatriculări şi Permise Auto Suceava

Observator

Alexandru Duţuc, şef serviciul de Înmatriculări şi Permise Auto Suceava:  Această decizie a venit ca urmare a dificultăţilor întâmpinate în ceea ce priveşze suplimentarea personalului. Acea anchetă a DNA Suceava vizează, cu excepţia unul lucrător, îi vizează pe toţi lucrătorii din cadrul compartiemntului Regim Permise de Conducere şi Examinări. În acest moment, discutăm despre 4 lucrători care nu au nici un fel de restricţii stabilite prin măsura controlului judiciar în ceea ce priveşte desfăşurarea activităţii profesionale. Dintre aceştia, urmând să fie planifiicaţi la examinări trei lucrători. Motivat de faptul că aceşti trei lucrători sunt atestaţi să examineze pentru categoriile C, E şi D, unde în momentul de faţă ne confruntăm cu o problemă destul de gravă. Examinăm cu doar doi examinatori pe aceste categorii, iar cererea este mult mai mare. 

Încă din luna noiembrie şi până la sfârşitul lunii februarie lipsa examinatorilor  a fost suplinită  cu ajutorul personalului detaşat din alte instituţii, însă acele detaşări au expirat. 

Procurorii DNA Suceava susțin că fostul șef al Serviciului de Permise Auto Suceava, comisarul șef Radu Obreja, ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat angajați ai instituției, instructori auto și persoane fizice. Aceştia au fost cercetaţi  pentru luare de mită și constituire de grup infracțional organizat,  dar și pentru spălare de bani.

Potrivit prefecturii Suceava, poliţiştii vor fi monitorizaţi zilnic

"Instituția Prefectului Județului Suceava anunță că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a suplimentat numărul de locuri alocate probei practice a examenului pentru dobândirea permisului de conducere cat. B,C,E,D începând cu data de 15.03.2021. (...) Cu ocazia înlocuirii măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar, celor în cauză nu le-au fost stabilite interdicții privind activitatea profesională. (...) În scop preventiv, având în vedere suspiciunile ce planează asupra lucrătorilor în cauză, aceștia vor fi monitorizați atent, prin vizualizarea zilnică, prin sondaj, a înregistrărilor surprinse de camerele video din dotare.", a transmis Prefectura Suceava prin intermediul unui comunicat de presă.  

- material realizat cu informații obținute de reporterul Observator Andreea Petrescu -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Poliţiştii care ar fi luat şpagă pentru permise s-au întors la treabă. Nu sunt alţi examinatori pentru candidaţi