Antena Meniu Search
x

Video Restaurantele şi barurile, ameninţate cu închiderea. Patronii preferă să plătească amenzile, decât să tragă oblonul

Restaurantele şi barurile care sunt amendate de trei ori pentru că au încălcat restricţiile în pandemie ar putea fi închise. După un an de pandemie, s-au prins şi guvernanţii că amenzile de 1.000 de lei nu mai sperie pe nimeni. Drept dovadă, weekend de weekend, au fost petreceri în cluburi.

de Redactia Observator

la 22.03.2021, 20:08

Vezi și
  • În doar două zile, polițiștii au dat aproape 16 mii de amenzi, în valoare totală de peste trei milioane şi jumătate de lei.

Sute de tineri au petrecut într-un club cu pretenţii din zona de nord a Capitalei în weekend. Asta după ce au fost rugaţi să nu posteze imaginile pe Facebook sau Instagram, să nu afle poliţia. Proprietarii nu se mai împiedică de amenzi, în condiţiile în care una nu depăşeşte preţul unei sticle de şampanie. Preferă să le plătească, decât să tragă oblonul pe întreaga afacere.

Dragoş Petrescu, proprietar restaurante: ”Prin aceste măsuri ale Guvernului închis-deschis, închis-deschis, împingi operatorii, dacă nu îi sprijini, să încalce legea. O fac ca pe un mijloc de supravieţuire şi acţionează la limita legii sau depăşesc limita legii tocmai pentru a supravieţui”.

Dincolo de supravieţuire, pedepsele mai degrabă simbolice îi fac pe unii să sfideze legea cu zâmbetul pe buze. Într-o postare pe Instagramul unui restaurant din Bucureşti, poliţiştii sunt luaţi în râs.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Restaurante închise după trei amenzi pentru nerespectarea regulilor în pandemie

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu pare amuzat de ce întâmplă. Aşa că vrea ca localurile care sunt amendate de trei ori pentru nerespectarea regulilor în pandemie, să fie închise. Iar premierul îl susţine.

Lucian Bode, ministrul de Interne: ”O amendă de 1000 de lei într-un club de fiţe din Bucureşti nu rezolvă problema”.

Florin Cîţu, premierul României: ”Cei care nu respectă propunerea este de a li se suspenda activitatea, în primă fază două săptămâni, apoi mai mult”.

De altfel, a fost un weekend plin pentru poliţişti. În doar două zile au dat aproape 16 mii de amenzi, în valoare totală de peste trei milioane şi jumătate de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Restaurantele şi barurile, ameninţate cu închiderea. Patronii preferă să plătească amenzile, decât să tragă oblonul